Indendørs Tanning Forbundet med hudkræft Før Alder 50


Indendørs Tanning Forbundet med hudkræft Før Alder 50
Credit: dotshock / Shutterstock.com

Folk, der bruger solarier og andre indendørs solbruningsudstyr kan have øget risiko for at udvikle visse former for hudkræft tidligt i livet, viser en ny undersøgelse.

I undersøgelsen, folk, der sagde, at de havde brugt indendørs solbruningsudstyr var 60 procent mere tilbøjelige til at udvikle basalcellekræft - en langsomt voksende form for hudkræft - ved eller før alder 50, sammenlignet med dem, der aldrig havde brugt indendørs solbruningsudstyr .

Linket var særlig stærk blandt folk, der brugte indendørs solbruningsudstyr i en ung alder: De, der bruges indendørs garvning enheder, før alder 20 var dobbelt så sandsynligt som dem, der aldrig havde brugt enhederne til at udvikle basalcellekræft (BCC) efter alder 50. [10 Gør og Don'ts at reducere din risiko for kræft]

Resultaterne er enige med tidligere undersøgelser, der har knyttet indendørs garvning med hudkræft, herunder en øget risiko for melanom, den mest dødelige form for hudkræft.

De nye resultater "understrege vigtigheden af ​​at rådgive unge og unge voksne om risikoen ved indendørs garvning, og for at afskrække forældre fra samtykkende mindreårige til denne praksis," forskerne, fra Geisel School of Medicine ved Dartmouth College, skrev i spørgsmålet juli af tidsskriftet Pediatrics.

Basalcellekarcinom er den mest almindelige form for hudkræft, og normalt ikke spredes til andre dele af kroppen, ifølge National Institutes of Health. Imidlertid kan de kræftformer komme tilbage, og kan være vanskelige at behandle, siger forskerne. Omkring 2,8 millioner tilfælde af BCC diagnosticeres årligt i USA, ifølge Skin Cancer Foundation.

Nogle amerikanske stater har love, der forbyder mindreårige fra at bruge solarier, og nogle stater kræver samtykke fra forældrene. Men 14 stater ikke garvning restriktioner for mindreårige, siger forskerne.

Udsættelse for ultraviolet (UV) stråling, enten fra solen eller solbruningsudstyr, øger risikoen for hudkræft. Og indendørs garvning enheder kan producere op til 15 gange så meget UV-stråling, som middagssolen, og føre til rødme i huden ligner en solskoldning, siger forskerne.

Undersøgelsen omfattede 657 personer med BCC, spænder i alder fra 25 til 50, i New Hampshire, samt 452 personer i omkring samme aldersgruppe, der ikke har BCC.

Deltagere med BCC var mere tilbøjelige til at rapportere at have oplevet et stort antal smertefulde solforbrændinger: Om 41 procent af dem med BCC sagde, at de havde haft 20 eller flere smertefulde solforbrændinger i deres liv, sammenlignet med omkring 29 procent af dem uden BBC.

Tid brugt udendørs om sommeren som barn var ikke forskellig mellem de to grupper, ifølge undersøgelsen.

Omkring 46 procent af dem med BCC sagde dog, at de havde brugt en højfjeldssol, solarium eller solarium på et tidspunkt i deres liv, sammenlignet med omkring 36 procent af dem uden BBC.

Forbindelsen mellem indendørs garvning og hudkræft afholdt selv efter forskerne overvejet andre faktorer, der kan påvirke risikoen hudkræft, såsom en persons tendens til at blive solskoldet. Alligevel er det muligt, at andre faktorer ikke forklares ved undersøgelsen kan påvirke resultaterne, siger forskerne.

Posts Carousel