Ikke alle fuldkornsprodukter er skabt lige, Study krav

  • In Default
  • August 24
  • 5 Views
  • 0 comments

Ikke alle fuldkornsprodukter er skabt lige, Study krav

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

TORSDAG 17 jan (healthday News) - Mange fuldkornsprodukter er ikke helt så sundt som forbrugere måske tror, ​​ny forskning har gjort gældende, men nogle er sundere end andre.

"Der er masser af forvirring" om, hvordan man finder de sundeste hele korn fødevarer, sagde undersøgelse forfatter Rebecca Mozaffarian, projektleder ved Harvard School of Public Health 's Forebyggelse Research Center.

Denne forvirring, sagde hun, skyldes mindst fem forskellige industri og regering retningslinjer, der definerer et produkt som fuldkorn. De forskellige standarder fastsat af industrien, regeringen og American Heart Association.

Mozaffarian team kigget på mere end 500 produkter til rådighed på købmand - herunder brød, bagels, korn, kiks, granola barer, chips og andre fødevarer. De tog hensyn til ikke kun hele korn indhold, men det samlede antal kalorier, transfedtsyrer (hvis nogen), sukker og natrium.

Forskningen er ikke beregnet til at afskrække folk fra at vælge og spise fødevarer med fuldkorn, men for at hjælpe dem med at vælge, hvilke der er de sundeste samlede, undersøgelsens forfattere noteret.

"Vi forsøgte at se, hvilken definition arbejdede bedst til at identificere de sundeste fuldkornsprodukter," Mozaffarian forklaret.

Undersøgelsen gør løse et vigtigt spørgsmål: Hvad kvalificerer en fødevare for at blive klassificeret som en god kilde til fuldkorn, sagde Alice Lichtenstein, professor i ernæring videnskab ved Tufts University i Boston.

"Det er klart, eksisterende vejledning til forbrugeren er fuzzy," Lichtenstein anerkendt.

Men nogle af forskellene fundet af Harvard forskere var små, Lichtenstein bemærkede, med et gennemsnit på kun ni kalorier adskiller nogle af de mest sunde produkter fra mindre sunde dem.

Det betød ikke, at forskerne ikke finde forskelle i den samlede næringsværdi, afhængig af standarden anvendes til produktet.

"Det mindste nyttige var hele korn stempel," Mozaffarian sagde.

Det stempel gives til produkter, der har mindst 8 gram fuldkorn per portion. Frimærket blev skabt af Whole Kornråd, en nonprofit gruppe. Virksomheder betale årlige afgifter til at tilhøre rådet, og bruge det stempel på fødevarer, der opfylder standarden.

Forskerne fandt, at de produkter, der havde hele korn stempel var højere i den samlede kalorier og sukker, samlet, end nogle andre produkter.

Som svar, byrådet sagde på sin hjemmeside, at stemplet lever op til sit formål - at identificere produkter med en betydelig mængde af fuldkorn.

Harvard Holdet fandt, at produkter, der mødte en anden standard, American Heart Associations 10: 1 ratio, tendens til at være sundere generelt. Denne standard siger, at kulhydrat-til-fiber-forholdet skal være mindre end 10 til 1. Disse poster var tilbøjelige til at have mindre sukker, salt og transfedtsyrer end andre produkter. For eksempel vil en skive brød med 20 g kulhydrater og 2 eller flere gram fibre opfylde 10: 1-forhold.

Produkter, der havde fuldkorn er anført på etiketten som første ingrediens uden tilsat sukker blev bedømt næsten lige så sundt som dem møde 10: 1 forhold i form af deres andre ingredienser, tilføjede forskerne. Denne standard er foreslået af det amerikanske Department of Agriculture (USDA).

I midten var de to andre standarder - produkter med fuldkorn anført først (USDA, FDA) og produkter med ordet "hele" før nogen korn overalt i listen (USDA Dietary Guidelines for amerikanerne 2010).

Mozaffarian håber oplysninger vil være nyttige for de politiske beslutningstagere, hvis de beslutter at diskutere standardisere hele korn mærkning. Rapporten blev offentliggjort i 4 januar online udgave af tidsskriftet Public Health Nutrition.

Lichtenstein sagde nogle eventuelle forbrugerne ville tage sig tid til at beregne en 10: 1 forhold, før du vælger eller spise en hele korn fødevarer. Hendes råd? Kig efter produkter, der har fuldkorn som den første ingrediens og uden tilsat sukker.

Flere oplysninger

At lære at spise flere fuldkornsprodukter, besøge det amerikanske Department of Agriculture.

Posts Carousel