Hvorfor 'sover på det "Hjælper

  • In Default
  • April 16
  • 3 Views
  • 0 comments

Hvorfor 'sover på det "Hjælper


Det er et mysterium, hvorfor mennesker og andre dyr sover. Førende teorier tyder det har at gøre med hukommelse konsolidering eller andet til fordel for andre fysiologiske eller neurale funktioner. Men en ny teori hævder, at søvn er blot en god måde at øge et dyrs effektivitet, ved jagt, når jagt er godt, for eksempel, og minimere sin risiko: Risikoen for en ulykke går ned, når du sover. Billede
Credit: Stockxpert

Vi er ofte at vide, "Du skulle sove på det", før du foretager en vigtig beslutning. Hvorfor er det? Hvordan "sover på det" hjælpe din beslutningsproces?

Konventionel visdom tyder på, at ved at "sove på det," vi rydde vores sind og lindre os af umiddelbarheden (og medfølgende stress) for at gøre en beslutning. Søvn hjælper også organisere vores erindringer, behandler oplysningerne af dagen, og løse problemer. Sådan visdom antyder også, at bevidst overvejelse hjælper beslutningstagning generelt. Men ny forskning (. Dijksterhuis et al, 2009) tyder på noget andet kunne også være på arbejde - vores ubevidste.

Tidligere forskning tyder på, at nogle gange mere bevidst vi tænker på en beslutning, jo værre det besluttet. Nogle gange, hvad der er brug for, er en periode med bevidstløs tanke - svarende til "sover på det" ifølge forskerne - med henblik på at træffe bedre beslutninger. Her er hvordan de studerer dette fænomen:

"[... I en] typisk eksperiment demonstrerer denne effekt, deltagerne vælge mellem et par genstande (f.eks lejligheder), hver beskrevet af flere aspekter. Genstandene er forskellige i ønskelige, og efter at have læst beskrivelserne, bliver deltagerne bedt om at gøre deres valg efter en yderligere frist på bevidst tanke eller ubevidst tanke. I de oprindelige eksperimenter, ubevidste tænkere gjort bedre beslutninger end bevidste tænkere, når beslutningerne var komplekse. "

Forskerne foreslår, at ubevidste tanker, i modsætning til den måde mange af os tænker over det, er en aktiv, målrettet tankegang. Den primære forskel er, at i bevidstløs tanke, de sædvanlige bias, der er en del af vor bevidste tænkning er fraværende. I ubevidste tanker, vi afveje betydningen af ​​de komponenter, der udgør vores beslutning mere ligeligt, forlader vores forudfattede på døren til bevidsthed.

Så dette er alt fint og godt, men hvordan du tager laboratoriefund og tilpasse dem til den virkelige verden erfaring til at vise, at ubevidste tænkere tænke bedre (f.eks med færre forvridninger eller fordomme)? En måde at gøre dette på er at se på sport, fordi vores vægtning af forskellige komponenter er gjort på forhånd og individuelt - ikke som en kunstig variabel manipuleret af forskerne.

Hver uge over en periode på 6 uger, tog forskerne 352 bachelorer fra University of Amsterdam og bad dem om at forudsige resultatet af fire forskellige kommende fodbold kampe. Deltagere ekspertise om fodbold blev målt, og derefter blev de bedt om at forudsige resultatet af hver af de fire kommende fodboldkampe.

"[Så] Deltagerne blev inddelt i tre eksperimentelle betingelser. I umiddelbar tilstand, deltagerne oplevede de fire kampe på computerskærmen og blev bedt om at give deres svar i 20 s [indikator lyser].

"I både det bevidste tanker og de ​​ubevidste-troede betingelser, deltagerne oplevede de fire kampe på skærmen i 20 s [indikator lyser] og fik at vide, de ville have til at forudsige resultaterne senere.

"Bevidste-troede deltagere fik at vide, de havde en ekstra 2 min til at tænke over de kampe. Bevidstløs-troede deltagerne fik at vide, at de ville gøre noget andet i 2 min og udførte et to-back opgave designet til at besætte bevidst bearbejdning."

Et andet eksperiment blev udført på en anden gruppe af undergraduates at replikere resultaterne og forstå mere om den underliggende proces.

Hvad gjorde de finde?

"Disse eksperimenter viser, at blandt eksperter, bevidstløs tanke fører til bedre forudsigelser af fodbold resultater end enten bevidst tanke eller hurtige, umiddelbare gæt.

"Eksperiment 2 belyser, hvorfor det kan være så: Ubevidste tænkere synes at være bedre til at bruge de relevante oplysninger at nå frem til deres skøn Ubevidste tænkere, der havde mere præcis viden om det fælles bedste forudsigelse kriterium (verdensranglisten) gjort bedre forudsigelser.. Dette var ikke tilfældet for bevidste tænkere eller umiddelbare beslutningstagere. "

Blot for at understrege dette fund - hvis du er en ekspert og du havde ekstra tid til at tænke over din beslutning inden for din ekspertise (bevidst tænker), eller foretog en hurtig beslutning, du har lavet værre beslutninger end dem, der var ubevidste tænkere . Forskeren hypotesen, at bevidste tanke kan føre til dårlig vægtning i beslutningsprocessen - jo mere du tænker over noget, jo mere dine fordomme forstyrre god beslutningstagning.

Ubevidste tænkere i dette forsøg synes at vægte den relative betydning af diagnostisk information mere præcist end bevidste tænkere gjorde.

Som altid, skal disse resultater tages med et gran salt. Forsøget blev udført kun på bachelorer og kan ikke generalisere til andre aldersgrupper eller mennesker med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Desuden har anden forskning ikke fundet en signifikant forskel i ydelse mellem ubevidste tænkere og bevidste tænkere og ubevidste tanker er ikke altid den tilstand til at stole på, når de står med en kompleks beslutning (f.eks, kan du ikke bruge dette til spil og visse former for information).

Men for visse former for beslutninger - dem, der er komplekse, og hvor du har en vis ekspertise - "sovende på det" kan være mere nyttigt end at bruge minutter eller timer af bevidste tanke på den. Hjernen gør gode ubevidste beslutninger, når vi lader det.

  • 5 ting du skal vide om Sleep
  • 10 ting du ikke vidste om dig
  • Sleep Nyheder & Information

Dr. John Grohol er administrerende direktør og grundlægger af Psych Central. Han har været at skrive om online adfærd, psykiske og psykologi spørgsmål, og skæringspunktet mellem teknologi og psykologi siden 1992. Denne artikel blev leveret af PsychCentral.com.

Posts Carousel