Hvorfor Skoldkopper er stadig et problem for nogle

  • In Default
  • January 21
  • 3 Views
  • 0 comments

Hvorfor Skoldkopper er stadig et problem for nogle

Skoldkopper var engang en overgangsrite for de fleste børn, med sin underskrift kløende røde knopper og feber. Mens de fleste patienter helt komme sig i en uge, kan sygdommen være svær og til tider livstruende. Indførelsen af ​​varicella vaccine i 1995 har gjort skoldkopper relativt sjældne. Vaccinen indeholder mere end 95 procent beskyttelse mod alvorlige tilfælde, ifølge Verdenssundhedsorganisationen. Men skoldkopper stadig udgør en alvorlig trussel, og nogle mennesker forbliver særligt udsatte.

Mens skoldkopper vaccinen nu indgår i den løbende børnevaccinationer, teenagere og voksne født før vaccinationen blev frigivet, og som aldrig pådraget sig sygdommen er sårbare over for mere alvorlige former for virus. Skoldkopper kan være dødbringende endda til raske individer. En 15-årig Ohio pige uden underliggende betingelser døde af komplikationer af virus i 2009, som rapporteret i denne måned i en case fra Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Den teenager, der blev født året før skoldkopper vaccinen blev indført, fungerer som "en påmindelse om vigtigheden af ​​catch-up-vaccination af ældre børn og unge for at forhindre skoldkopper og dens alvorlige komplikationer senere i livet, når sygdom kan være mere alvorlige, "ifølge CDC.

"Det er sandsynligt, at døden ville have været forhindret med forudgående vaccination," siger Kenneth Bromberg, MD, direktør for Vaccine Research Center og formand for pædiatri på Brooklyn Hospital Center i New York, på dagen for CDC udgivelse.

En undersøgelse i spørgsmålet om Pediatrics maj rapporterer vaccinen er "meget effektiv" at forebygge sygdom, og at beskyttelsen ikke falde over tid. Før vaccinen var tilgængelig, mere end 90 procent af børn kontraheret skoldkopper før de var 20 år gammel og sygdom forårsaget omkring 100 dødsfald om året.

Vaccinen har siden ført til en 95 procent nedgang i sygdomme, indlæggelser og dødsfald i befolkningsgrupper, hvor vaccination er rutine, ifølge CDC.

Når vaccinen først blev indført, lægerne var usikker, hvis det ville give immunitet ind i voksenalderen. I Pediatrics undersøgelsen blev mere end 7.000 børn først får vaccinen, da de var 2 år gammel i 1995. Af dem, 2.800 modtog booster vacciner 10 år senere. Forskere derefter fulgte de emner sundhed i 14 år, på udkig efter tegn på skoldkopper eller helvedesild, en anden infektion forårsaget af skoldkopper virus, der typisk rammer ældre voksne.

Lige over 1.500 børn kontraheret skoldkopper efter den første dosis, og ingen tilfælde blev dokumenteret efter den anden dosis. Når vaccinen blev indført, undersøgelsen bemærkede satsen af ​​sygdommen hos børn, der modtog vaccinen var omkring 10 gange lavere, end hvis de havde ikke er blevet vaccineret.

"Dette er en virkelig god vaccine," skrev undersøgelsens ledende forfatter, Dr. Roger Baxter, meddirektør for Vaccine Study Center på Kaiser Permanente i Oakland, Californien. En dosis giver beskyttelse mod de fleste tilfælde, mens "den anden dosis bare tørrer det ud. "

Øjeblikket, CDC anbefaler alle personer får to doser af vaccinen. Børn bør få den første mellem 12 og 15 måneders alderen og en anden, når de er mellem fire og seks år.

Alle 50 stater kræver mindst en dosis af skoldkopper vaccine til optagelse på skole eller børnepasning, og mere end halvdelen også kræve den anden booster skud.

Men det er vigtigt, at teenagere og voksne, der er født før vaccinen stadig få vaccineret, hvis de ikke har indgået aftale om skoldkopper.

"Fordi børn bliver rutinemæssigt vaccineret i USA, er chancen for at blive udsat for tilfælde af skoldkopper er faldende," siger Sharon Humiston, MD, associeret direktør for forskning på Vaccination Action Coalition og professor i pædiatri og University of Missouri, Kansas City . "Derfor, ældre børn, unge og voksne, som ikke har haft skoldkopper har nu en større chance for at forblive modtagelige, så de har brug for at blive vaccineret."

Den virus typisk angriber børn under 15 år, ifølge CDC. Skoldkopper udslæt går gennem tre faser: rejste røde knopper, derefter væskefyldte blærer, der i sidste ende bryde og danne skorper først. Typisk infektion varer omkring fem til 10 dage, og det er yderst smitsom indtil alle blister skurv over. Voksen debut skoldkopper har en højere risiko for komplikationer, herunder hjernebetændelse, bakterielle infektioner i hud, blod og knogler infektioner.

Dr. Humiston sagde mange af hendes medicinstuderende har aldrig selv set et tilfælde af skoldkopper under deres uddannelse. Den drastiske reduktion af skoldkopper-relaterede hospitalsindlæggelser og dødsfald er alle "store nyheder i en kort tid," sagde hun.

Alligevel understregede Humiston vigtigheden af ​​at få vaccineret, uanset din alder. "Folk, der første kontrakt skoldkopper som voksne er mere tilbøjelige til at blive alvorligt syg og har sygdom komplikationer end personer, der første kontrakt skoldkopper i barndommen," sagde hun. »Hvis du ikke allerede er immune, får vaccinen."

Erinn Connor er et personale, forfatter til Health Matters Med Dr. Sanjay Gupta

Posts Carousel