Hvorfor du bør tage Hypertension Seriøst

  • In Default
  • August 8
  • 13 Views
  • 0 comments

Hvorfor du bør tage Hypertension Seriøst

Den mest almindelige diagnose Dr. Mark Stephan gør i hans lægepraksis er ikke diabetes eller gigt - det er højt blodtryk, eller hypertension. Mere end 76 millioner amerikanere har forhøjet blodtryk, men kun halvdelen har det under kontrol, og at mange ikke ved, at de har det på alle.

Kaldes "tavse dræber", fordi det er normalt symptomfri, kan hypertension forårsage alvorlige helbredsproblemer såsom hjertesvigt, slagtilfælde, aneurisme, og nyreskader. Ifølge American Heart Association, er det ansvarlig for 350.000 dødsfald hvert år, og dette tal forventes at klatre som flere voksne og selv børn er diagnosticeret med det.

"Der er en stigning i forekomsten af ​​forhøjet blodtryk i hele landet. Det er at blive diagnosticeret meget mere end det gjorde for 25 år siden, "siger Dr. Stephan, direktør for familie medicin på St. Josephs Hospital og Medical Center i Phoenix. "Vi synes, det korrelerer med den stigende fedme og stillesiddende livsstil."

Blodtryk er den kraft af blod skubbe mod arterievæggene som hjertet pumper. Den mere blod pumpes og smallere arterierne, jo højere trykket. De fleste læger anser normalt blodtryk at være et systolisk nummer (trykket når hjertet slår) under 120 og et diastolisk nummer (trykket mellem beats) under 80. En systolisk tryk på 140 eller mere og en diastolisk antal 90 eller flere er betragtes som høj.

Som Stephan påpeger dog, "du ikke ønsker at jage en række. Pointen med behandlingen er at forhindre et slagtilfælde [eller] for at stoppe dig i at få nyresygdom. "

Hvad alarmer Stephan mest, er det stigende antal børn med højt blodtryk. Harvard forskere for nylig rapporteret en 27 procent stigning i hypertension risiko blandt amerikanske teenagere og børn over en 13-årig periode.

"Det synes vanvittigt, men jeg ser flere og flere børn i alderen 12 til 14 vejer 180 pounds med deres [systolisk] blodtryk i 130 S," Stephan sagde. "Jeg tror, ​​'Oh my gosh. Disse børn vil have diabetes og forhøjet blodtryk, før de er færdiguddannede high school. ""

Højt blodtryk tendens til at køre i familier, og sandsynligheden for at udvikle det øger med alder som blodkar mister fleksibilitet.

Mænd er mere tilbøjelige end kvinder til at have forhøjet blodtryk tidligere i livet, men en langt højere procentdel af kvinder har det efter udbrud af overgangsalderen. Kvinder til tider udvikle højt blodtryk efter 20 uger af graviditeten, en potentielt livstruende tilstand kendt som præeklampsi.

Ifølge AHA, er lige så meget som 10 procent af højt blodtryk sager relateret til en allerede eksisterende tilstand, såsom en hjertefejl eller nyre abnormitet.

Alligevel mange af de mest almindelige årsager til hypertension er relateret til livsstilsvalg, herunder dårlig kost, manglende motion, rygning og stort alkoholforbrug.

"Hvis man kan sænke dit blodtryk med livsstil ændringer, det er så meget bedre end at tage en medicin," siger Merle Myerson, MD, direktør for hjerte-kar-sygdomsforebyggelse og præ-øvelse hjerte screeningsprogram på St. Luke's-Roosevelt Hospital i New York City. "Mange af mine patienter, der har mistet vægt og ændrede deres kost enten ikke har brug for medicin længere eller tager færre piller."

The Mayo Clinic lister flere ting folk kan gøre for at kontrollere eller forhindre højt blodtryk. Disse omfatter:

  • En sund kost: The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) kost skærer ned på fedt og understreger frugt, grøntsager, fuldkorn og fedtfattige mejeriprodukter.
  • Mindre salt: Folk bør indtage mere end 2.300 mg natrium om dagen - eller 1.500 mg for folk på højere risiko, såsom afrikansk-amerikanere og patienter med diabetes eller nyresygdom.
  • Vægttab: At tabe så lidt som fem pounds kan reducere en persons blodtryk.
  • Øvelse: Eksperter anbefaler mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen.
  • Begræns alkohol og ryger ikke.

Dr. Myerson understreger, at tidlig bevidsthed og sunde livsstilsændringer kan forebygge alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser senere. "I din 20'erne og 30'erne er en meget god tid til at finde ud af, om dit blodtryk er på den høje side," sagde hun. "På den måde kan du foretage ændringer, så du ikke er 30 pounds overvægtige med højt blodtryk i 10 år."

Hvis livsstilsændringer ikke er nok til at styre dit blodtryk, kan en læge anbefale medicin såsom diuretika, der reducerer blodvolumen ved at hjælpe nyrerne slippe af vand og natrium, eller beta-blokkere, der slappe blodkarrene og tillade hjertet til at pumpe med mindre kraft.

Da blodtrykket svinger, og vil sommetider spike på grund af faktorer som stress, at-home overvågningsudstyr kan hjælpe din læge få et klarere billede og afgøre, om behandlingen virker. Forskning viser, at disse enheder - hvoraf nogle kan overføre data direkte til din læge - kan markant forbedre blodtrykskontrol lang sigt.

"For nogle mennesker, at holde styr på deres egne oplysninger er nyttige og motiverende," siger Stephan. "Ser man på høje antal er alt det tager at få dem i gang og få sig sund." Men, som AHA påpeger, overvågning af hjemmet er ikke en erstatning for regelmæssige besøg hos din læge.

På trods af alt, hvad der kan gøres for at forebygge eller behandle hypertension, medicinske eksperter som Myerson er bekymret for, at den offentlige bevidsthed er fortsat lav.

"Jeg var på en sundheds messen i New York for et par år siden, bede folk om at få screenet for højt blodtryk," siger Myerson. "Der var så mange mennesker, der havde det og var uvidende. Og en masse mennesker, der vidste, de havde det, var ikke arbejder hen imod at behandle det. "

Posts Carousel