Hvordan virker Lufttryk Påvirke Bounce en Soccer Ball?

 • In Default
 • September 7
 • 8 Views
 • 0 comments

 • Hvordan virker Lufttryk Påvirke Bounce en Soccer Ball?  Brasiliansk stjerne Marta forbereder sig på at styre en hoppende fodbold. Photo Credit Harry Hvordan / Getty Images Sport / Getty Images
 • En forudsigelig bounce gør fodbold sjovere på amatør niveau. Og det er en nødvendighed på en high-stakes professionelle spil, hvor en begavet atlet såsom brasilianske stjerne Marta nødt til at arbejde med en bold, der vil hoppe korrekt som reaktion på en kunstfærdige strejf af foden. Lufttryk er en af ​​de variabler, der påvirker fodbold er bounce, som enhver, der nogensinde har spillet nogen bold sport griber intuitivt.

  Forordninger

  FIFA Laws of the Game indeholder en passage i lov 2, The Ball, der kræver, at bolden være sfæriske og pumpes op til et tryk svarende til 0,6-1,1 atmosfære, hvad der svarer til 8,5 til 15,6 psi ved havoverfladen. Engelsk teoretisk fysiker og fodboldspiller John Wesson skriver i "The Science of Soccer", som denne regel betyder egentlig at opfordre til en trykforskel mellem indersiden og ydersiden af ​​bolden. Ydersiden af ​​bolden er 1,0 atmosfære, forklarer han, og indersiden af ​​bolden er dette tal plus FIFA krav, nemlig 1,6-2,1 atmosfære. Han påpeger, at noget mindre end 1,0 atmosfæren ville gøre bolden kollaps, og et tryk på 1,1 atmosfære ville resultere i en diskette, knap oppustet bold.


  Elasticitet

  Bounce af fodbold "virker så naturligt, at der er behov for en forklaring ikke kan synes indlysende," Wesson skriver. At beskrive det indlysende, bemærker han, at når en solid bold hopper, såsom en golfbold, elasticitet bolden materielle gør det muligt at hoppe. Et hul bold med et hus, såsom en fodbold, har næsten ingen elasticitet, så en droppet deflateret bolden ligger fladt på jorden. Deflatere en fodbold fra den anbefalede maksimum kan faktisk være nyttige under praksis, for eksempel, hvis du ønsker at arbejde på jonglere bolden og ønsker det at hoppe mindre fra din praksis fod, konstaterer Alan Hargreaves i "færdigheder og strategier for Coaching Soccer. "


  Tryk

  En tryk fodbold får sin elasticitet og bounce fra luftmolekyler fanget i sin kappe på et større volumen end i den ydre atmosfære. Molekylerne bevæger sig i tilfældige retninger ved høj hastighed, kolliderer med hinanden og indersiden af ​​bolden foringsrør for at skabe tryk og en stiv overflade. Lufttryk er en af ​​tre faktorer, der påvirker varigheden af ​​bounce, de andre er dens størrelse og vægt. Som FIFA standardiserer størrelsen og vægten af ​​spillet bolden ved 27. og 28. inches og 14 til 16 ounce, tryk giver den mest sandsynlige variabel påvirke en afvisning.


  Ground Kontakt

  Før bolden kontakter jorden, lufttryk er ensartede i hele bolden, skriver Wesson. Men når bolden hopper på jorden, det deformerer og øger lufttrykket omkring den deformerede område og hurtigt i hele bolden indre. Den ensartede tryk under bounce øges fordi kontakten af ​​bunden af ​​bolden med jorden reducerer bolden volumen. En bold nå jorden ved 20 mph afbøjer omkring 1 tomme, og trykket stiger med omkring 5 procent, bemærker han.

 • Tags:

Posts Carousel