Hvordan kan man vide forskellen fra Carpal Tunnel og leddegigt

 • In Default
 • March 5
 • 27 Views
 • 0 comments

 • Hvordan kan man vide forskellen fra Carpal Tunnel og leddegigt



  Karpaltunnelsyndrom og leddegigt gør gribende vanskelig. Photo Credit Thinkstock / Comstock / Getty Images
 • Mange forskellige sygdomme forårsager hånd og finger smerte. Karpaltunnelsyndrom og rheumatoid arthritis er almindelige sygdomme, der påvirker hænderne, men de er tydeligt forskellige betingelser. Kontakt din læge for en præcis diagnose, hvis du har smerter, hævelse eller snurren i dine hænder eller fingre, der varer mere end et par dage, eller påvirker din evne til at bruge dine hænder.

  Karpaltunnelsyndrom

  Karpaltunnelsyndrom skyldes pres på median nerve, der ligger i bunden af ​​din håndflade. Denne nerve rejser gennem en lille tunnel, sammen med 9 sener, der bevæger dine fingre og tommelfinger. Carpal tunnel er dannet af små knogler i håndleddet og et ledbånd, der danner en "tag" over tunnelen. Medianen nerve giver følelse til tommelfingeren, indeks, midterste og halvdelen af ​​ringfingeren. Det leverer også muskler, der bevæger fingre og tommelfinger. Karpaltunnelsyndrom forårsager smerte, snurren og muligvis følelsesløshed i disse fingre. Over tid kan svaghed udvikle sig i muskler leveret af denne nerve. Hævelse er ikke et almindeligt symptom på karpaltunnelsyndrom.


  Leddegigt

  Leddegigt opstår, når dit immunforsvar fejlagtigt angriber sunde led i hele kroppen. Denne sygdom ofte påvirker leddene i hænder og fingre. Almindelige symptomer omfatter smerter, stivhed, ledhævelse, rødme og varme af de berørte områder. I modsætning til karpaltunnelsyndrom, leddegigt påvirker alle fingre og ikke typisk forårsager snurren eller følelsesløshed.


  Sammenligning

  Karpaltunnelsyndrom er almindeligt forårsaget af gentagen brug af de sener, som bøjer fingrene og håndleddet eller ved at holde dine håndled i akavede stillinger - fuldt bøjet frem eller tilbage - i lange perioder. Denne betingelse kan også være forårsaget af hyppig brug af vibrerende værktøj. Sjældent, karpaltunnelsyndrom udvikler sig på grund direkte traumer til håndleddet. Symptomer på denne tilstand udvikler sig over tid, ofte i den ene hånd. I første omgang kan du føle lejlighedsvis smerte eller snurren i en af ​​de berørte fingre, især om natten, når dit håndled er i en position i en lang periode. Da tilstanden forværres, symptomer bliver hyppigere.

  Symptomer på reumatoid arthritis, derimod, ofte påvirke begge hænder samtidig. Stivhed udvikler i fingrene tidligt med denne betingelse, og er især fremtrædende første ting om morgenen. Sværhedsgraden af ​​andre symptomer varierer baseret på niveauet af inflammation i leddene og er forskellig for hver person. Imidlertid progressiv deformitet af håndled og fingerled er ikke ualmindeligt med rheumatoid arthritis. Fordi rheumatoid arthritis er en sygdom i immunsystemet, er hele kroppen er ramt af sygdommen. Andre symptomer kan omfatte træthed, tab af appetit og krop ømhed.


  Karpaltunnelsyndrom Diagnose

  Karpaltunnelsyndrom er typisk diagnosticeret baseret på symptomer og resultaterne af fysiske undersøgelser. Symptomerne stige, når håndleddet er bøjet i ekstreme positioner - typisk frem, men nogle gange bagud så godt. For at teste for karpaltunnelsyndrom, er håndleddet anbringes i en fuldt bøjet stilling i et minut og overvåges for smerte, følelsesløshed eller snurren i fingrene. Læger også trykke over median nerve i håndleddet for at se, hvis der opstår symptomer. Elektromyografi - elektrisk strøm administreret med små nåle langs stien af ​​nervus medianus - anvendes ofte til at måle signalstyrken til at vurdere sværhedsgraden af ​​karpaltunnelsyndrom. Ultralyd er undertiden bruges til at lede efter betændelse eller udvidelse af median nerve.


  Leddegigt Diagnose

  Der er mistanke om leddegigt baseret på symptomer på ledsmerter, rødme, varme, hævelse og stivhed. I modsætning til karpaltunnelsyndrom, er leddegigt ikke diagnosticeret baseret på kliniske symptomer alene. Blodprøver udføres for at måle niveauet af proteiner kaldet antistoffer i blodet. Unormale niveauer af et specifikt antistof - anticyclic citrullinerede peptid antistof - er ofte til stede med leddegigt, da sygdommen fejlagtigt angriber sundt fælles væv. Rheumatoid arthritis forårsager også faste bump kaldet noduler dannes på benet områder af kroppen, herunder fingerleddene. Røntgenstråler bruges ofte til at bestemme mængden af ​​ledskader stede med rheumatoid arthritis.


  Behandling

  Karpaltunnelsyndrom er først behandles konservativt med hvile og undgå aktiviteter, der gør symptomerne værre. Fysisk eller ergoterapi er ofte ordineret til denne tilstand. Behandlinger, herunder fiksering håndleddet i en lige stilling, ultralyd, massage, vifte af bevægelse øvelser og styrkelse. Svær nerve kompression kan kræve kirurgi. Et lille snit er lavet i tunnelen og "tag" af tunnelen er skåret til at lette presset på nerven.

  Leddegigt behandles medicinsk med antiinflammatoriske medikamenter såsom naproxen (Aleve) og ibuprofen (Advil). Steroid medicin såsom prednison er undertiden ordineret til behandling af symptomerne på denne tilstand. Sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler, såsom methotrexat (Rheumatrex, Trexall) er undertiden bruges til at bremse sygdomsforløbet. Symptomer på leddegigt er også behandlet med hvile og undgåelse af skærpende aktiviteter. Fysiske eller erhvervsmæssige terapi behandlinger er almindeligt ordineret til leddegigt, herunder varme eller paraffin for at øge blodgennemstrømningen; øvelser for at mindske stivhed og forbedre bevægelse; og uddannelse i aktivitet modifikation at gøre de daglige opgaver lettere.

 • Tags:

Posts Carousel