Hvordan Atrieflimren påvirker din graviditet

  • In Default
  • February 13
  • 22 Views
  • 0 comments

Hvordan Atrieflimren påvirker din graviditet

Atrieflimren, den mest almindelige form for arytmi, eller hjerterytmen disorder, ofte glider under radaren - indtil noget går galt. Så ud over de mange ændringer sker til en kvindes krop under graviditeten, dem, der lever med AFib skal være særligt opmærksomme på deres puls til at sikre en sund - og begivenhedsløs - graviditet.

"Med AFib under graviditeten, skal du sørge for hjertefrekvensen forbliver kontrolleret," siger Mary Ann Bauman, MD, medicinsk direktør for kvinders sundhed og samfund relationer på INTEGRIS Sundhed i Oklahoma City og en talskvinde for American Heart Association.

Heart forandringer under graviditeten

Under graviditet, en kvindes blodvolumen øges med op til 50 procent, og hendes hjerte skal arbejde meget hårdere for at pumpe den ekstra blod i hele kroppen. Som følge heraf en stigning i hjertefrekvens på op til 25 procent er ikke usædvanligt under graviditet, selv blandt raske kvinder.

Det er almindeligt, at disse ændringer til at udløse en hjertebanken - en sensation, når hjertet slår for hurtigt, eller med en uregelmæssig rytme - under graviditet. Symptomer på arytmi omfatter svimmelhed, hjertebanken, åndenød, og angst.

For kvinder med godt hjerte sundhed og ingen historie for hjertesygdomme, de fleste tilfælde af arytmi under graviditet er uskadelige. Men for kvinder med eksisterende strukturel hjertesygdom eller tidligere unormal hjerterytme som atrieflimren, kan arytmi være et tegn på et hjerte-relateret problem og bør behandles seriøst.

Kvinder med atrieflimren, der oplever hjertebanken eller andre symptomer på arytmi bør søge lægehjælp omgående. Din læge vil sandsynligvis gøre en fysisk eksamen, samt for et elektrokardiogram at fastslå årsagen til arytmi.

Graviditet Forholdsregler for kvinder med AFib

I atrieflimren, hjertets to øverste kamre - de forkamre - kontrakt meget hurtigt og uregelmæssigt. Dette får blodet til at samle i atrierne og gør det svært for de øvre og nedre kamre (ventrikler) til at arbejde sammen korrekt.

Udvikle atrieflimren for første gang under graviditet er sjældne, men er blevet rapporteret nogle få isolerede tilfælde. De fleste tilfælde af atrieflimren under graviditeten er forbundet med allerede eksisterende strukturel hjertesygdom.

Behandling af atrieflimren under graviditeten er designet til at genskabe en sund puls med minimal risiko for moderen og fosteret, enten ved hjælp af stoffer som beta-blokkere til at kontrollere puls eller elektricitet kaldet kardioversion hvis ustabil.

Selv om en stigning i puls er normal under graviditeten, bør kvinder med atrieflimren, som bliver gravide nøje overvåge deres puls til at forhindre potentielle komplikationer, såsom hjertesvigt og slagtilfælde.

"Alt i hjertet skal arbejde meget hårdere under graviditeten, så du ønsker at holde pulsen nede så meget som muligt," siger Dr. Bauman. "Hvis stiger, hjertet skal arbejde endnu hårdere."

Ud over at arbejde med din læge for at administrere din atrieflimren, andre måder for kvinder, der lever med AFib at holde deres puls ned og fremme en sund graviditet, omfatter:

  • Spise en hjerte-sund kost, der er lavt indhold af mættet fedt, trans fedt og kolesterol, og rig på fuldkorn, frugt og grøntsager
  • Ikke at ryge
  • At være fysisk aktiv
  • Undgå brug af alkohol
  • Kontrollere dit blodsukker, hvis du har diabetes

Posts Carousel