Hvilket er sundere: Klar eller Mørk Soda?

 • In Default
 • April 24
 • 2 Views
 • 0 comments

 • Hvilket er sundere: Klar eller Mørk Soda?  Mørk sodavand indeholder forskellige ingredienser end klar soda. Photo Credit PhotoObjects.net/PhotoObjects.net/Getty Images
 • Når du beslutter dig for at købe sodavand, er det vigtigt at vide, at ikke alle typer soda er skabt lige. For eksempel er soda, der er mørkfarvet består af forskellige stoffer end klart soda, og kan påvirke kroppen forskelligt. Kendskab til disse forskelle kan påvirke din beslutning, og kan hjælpe dig med at opretholde en sundere krop.

  Egenskaber

  Mørk sodavand, såsom Coca Cola, indeholder høj fruktose majssirup, fosforsyre, karamel farve, koffein, naturlig aroma og kulsyreholdigt vand. Klar sodavand, såsom Sprite, indeholder sukker, citronsyre, kulsyreholdige vand og naturlig aroma. Klart soda ikke indeholder koffein, phosphorsyre eller højfructosemajssirup som mørke soda.


  Sundhedsmæssige betænkeligheder

  Mange af de ingredienser, der findes i mørk sodavand, men ikke i klar sodavand, kan være skadeligt for dit helbred. Disse ingredienser omfatter koffein og phosphorsyre. Koffein kan forårsage en stigning i hjertefrekvens og kan være skadelige for mennesker, der lider af angst. Fosforsyre kan være skadelig og beskatte på nyrerne, som rapporteret fra University of Virginia Health System.


  Overvejelser

  Selv om både mørke og klare sodavand er søde, de er sødet med meget forskellige sødestoffer. Mens sukker er fremstillet af naturlige sukkerrør eller roer og kræver relativt lidt behandling, er høj fruktose majssirup fremstillet af majs og er en stærkt forarbejdede fødevarer, der er skadeligt for kroppen. Overvej at vælge en sodavand, som kun indeholder naturligt sukker, i stedet for høj fructose corn syrup.


  Advarsler

  Spørg din læge, før drikker mørk eller klar sodavand, hvis du lider af en blodsukker eller nyresygdom. Alle sodavand, der er sødet indeholder høje sukker niveauer, der kan hæve blodsukkeret eller negativt påvirker blodsukker lidelse, såsom hypoglykæmi eller diabetes. Phosphorsyre i mørke sodavand kan forårsage skader på nyrerne, hvis nyrerne er allerede ikke fungerer korrekt.

 • Tags:

Posts Carousel