Hvilken form for jern er i korn?

 • In Default
 • August 31
 • 5 Views
 • 0 comments

 • Hvilken form for jern er i korn?  Korn indeholder nonheme jern. Photo Credit Photos.com/PhotoObjects.net/Getty Images
 • Korn kan være en del af en sund kost, især sorter, der er lav i tilsat sukker og indeholder mindst 3 g fibre pr servering, forklarer MayoClinic.com. Korn indeholder naturligvis et spektrum af næringsstoffer, og mange mærker er beriget med ekstra vitaminer og mineraler som jern.

  Beskrivelse

  Jern er et vigtigt mineral, der hjælper med at regulere cellevækst, levere ilt til celler og udføre andre vitale processer i kroppen. To former af jern findes: hæm og nonheme. Korn og andre vegetabilske fødevarer indeholder nonheme jern, mens animalsk kød indeholder hæm jern. Mens hæm jern stammer fra hæmoglobin i røde blodlegemer, nonheme jern har en anden kemisk struktur og er den type, der anvendes til at berige visse fødevarer, ifølge National Institutes of Health. Den nonheme jern i korn kommer hovedsageligt fra en befæstning proces, selv om nogle fuldkorn indeholder også naturligt forekommende jern.


  Fordele

  Nonheme jern i korn kan hjælpe tilfredsstille din krops behov for dette mineral. Ved at indtage tilstrækkelige mængder af jern hver dag, kan du undgå jernmangel symptomer som træthed, appetitløshed, svaghed, nedsat immunitet og lav udholdenhed, forklarer Harvard University Health Services. Hertil kommer, at nonheme jern i korn hjælper med at beskytte din krop fra infektioner og hjælper i omdannelsen af ​​beta-caroten til vitamin A, potentielt beskytter dig mod A-vitaminmangel.


  Ulemper

  Den nonheme jern i korn er generelt sværere at absorbere end hæm jern findes i animalske fødevarer. Ifølge National Institutes of Health, din krop kun bruger 2 til 20 procent af nonheme jern i korn, og en række af faktorer kan hæmme dets absorption sats - herunder tilstedeværelsen af ​​phytater, mineralske stoffer, der binder findes i korn. Derimod din krop absorberer hæm jern let og effektivt, uanset andre kostfaktorer. Som følge heraf kan den nonheme jern i korn ikke være nok til at forhindre jernmangel hos nogle personer.


  Overvejelser

  Ved at foretage flere justeringer til din kost, kan du øge din kroppens evne til at fordøje nonheme jern fra korn. Harvard University Health Services anbefaler parring citrusfrugter, jordbær eller cantaloupe med nonheme-holdige fødevarer som korn, fordi C-vitamin øger absorptionshastigheden af ​​jern. Tilføjelse af en servering af frugt til en skål af korn, kan hjælpe dig med bedre at udnytte sit jernindhold. Desuden, kaffe og te indeholder stoffer, der hindrer jernoptagelsen, så undgå at drikke disse drikkevarer, mens man spiser korn.

 • Tags:

Posts Carousel