Hvilke kartoffelsorter er GMO?

 • In Default
 • March 19
 • 13 Views
 • 0 comments

 • Hvilke kartoffelsorter er GMO?  De fleste kartofler er naturlige ... for nu. Photo Credit kartoffel billede ved dinostock fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Genetisk modificerede organismer eller GMO, er organismer, der har haft deres gener ændres til at give en bestemt egenskab eller fordel i naturligt dyrkede produkter. Eksperimenter dækker farveskala fra afgrøder sygdom og bug modstand mod udvikling af de menneskelige vacciner. I USA GMO er mest sandsynligt at være soja eller kornprodukter. Der har til dato kun været én række GMO kartoffel kommercielt produceret i Nordamerika. Men en GMO kartoffelsort blev godkendt til vækst i EU i 2010.


  NewLeaf

  NewLeaf blev udviklet i 1995 af Monsanto Co. i St. Louis, Missouri. Kartoflen blev manipuleret med et gen, der producerede et toksin, der fik afværget Colorado kartoffel bille, reducere landmændenes behov for pesticider. Senere modifikation tilføjet en modstand til Leaf Roll virus. NewLeaf kartofler blev brugt kortvarigt ved McDonalds for deres pommes frites før forbrugernes modreaktion mod GMO'er sætte en stopper for deres anvendelse. Monsanto har siden stoppet produktionen af ​​NewLeaf.


  Amflora

  Amflora blev udviklet af BASF SE i Tyskland. Det er den første GMO fødevarer er godkendt til vækst i EU. Det er ikke til konsum, men dens stivelse bruges i papirproduktion. Ændring kartoflen har deaktiveret gen, der producerer uønsket amylose, hvilket gør kartoffel kun i stand til at producere amylopectin, den mest ønskelige biprodukt af stivelse.


  Eksperimentelle sorter

  Adskillige kartofler er i øjeblikket under afprøvning i henhold til UC BioTech, selv om ingen er i øjeblikket klar til kommerciel produktion. Nogle kartofler modificeres for resistens over for insekter og sygdomme, mens andre bliver testet med modifikationer, der kan producere vaccinekomponenter. Nogle GMO kartofler producerer edderkop fibre til industrielle applikationer.

 • Tags:

Posts Carousel