Hvilke Ingredienser Er Gelatine har?

  • In Default
  • November 5
  • 8 Views
  • 0 comments

  • Hvilke Ingredienser Er Gelatine har?



    Gelatine ses ofte i slik. Photo Credit gelatine alla frutta billede af Silvia Ottaviano fra Fotolia.com
  • Gelatine er et naturligt protein fra forarbejdning af animalsk collagen. I modsætning til populær tro, er gelatine ikke gengives fra fødderne eller horn af dyr, som er lavet af keratin, det samme materiale som dine negle eller hår. Snarere er gelatine fremstillet af kvæg skjul og knogler og svineskind. Gelatine er 90 procent protein og forsyner dig med 18 aminosyrer, herunder ni af de ti essentielle aminosyrer. Gelatine mangler kun tryptofan.

    Produktion

    Den proces, der anvendes til at udvinde kollagen fra råvarer kaldes hydrolization. Denne kemiske reaktion involverer stadier af kogning og iblødsætning råvarerne i en stærk sur opløsning at befri - eller hydrolysere - proteinet. Strenge retningslinjer følges for at sikre gelatinen er fri for forurenende stoffer. Når den er tørret, er gelatinen formet til ark eller formalet til et pulver. Gelatine har en langvarig holdbarhed, forudsat at det opbevares ved en ensartet temperatur og fugtighed.


    Funktion



    Hvilke Ingredienser Er Gelatine har?



    Gelatinekapsler og belægninger gør medicin lettere at tage. Photo Credit rød gelatine pille og kapsel billede af Igor Zhorov fra Fotolia.com

    I fødevareindustrien er gelatine anvendes som et fortykkelsesmiddel, et geleringsmiddel, en stabilisator og en emulgator. Det kan findes i yoghurt, pate, skumfiduser, klæbende slik, supper og salatdressinger. Gelatine er også meget udbredt i lægemidler, både i fremstillingen af ​​kapsler og som en belægning til tabletter og kapsler. Uspiselig gelatine anvendes i fremstillingen af ​​fotografiske film og i malingen-holdige kapsler til paintball pistoler.


    Kosher Gelatine

    Kosher billetpris omfatter alle fødevarer, der er blevet udarbejdet i overensstemmelse med jødisk lov. Fisk, frugt, grøntsager og salt er alle betegnet "Pareve" eller neutral. Gelatine anses Pareve fordi hydrolization resulterer i en fuldstændig transformation fra de originale råmaterialer. I 1993 "Kolatin", en gelatine fremstillet af kun kosher ko huder, blev introduceret. Det er den eneste gelatine certificeret af Unionen af ​​ortodokse jødiske menigheder at være virkelig kosher.


    Vegan Gelatine

    Gelatine kan ikke være en del af en vegansk kost, men der er andre muligheder, hvis du vælger at afstå fra at spise animalske produkter. Agar er en alsidig erstatning afledt af en type rødalger. Carrageen eller irsk mos tang, der er bedst til at gøre blødere geler og buddinger. Pektin, en ingrediens i syltetøj og gelé, er lavet af tørrede citrusskaller eller apple pulp - alt biprodukter fra fremstilling af frugtsaft. Gelatine alternativer kan forårsage mave-tarm irritation og ubehag.

  • Tags:

Posts Carousel