Hvidløg som Cancer Fighter? Måske ikke

  • In Default
  • December 27
  • 5 Views
  • 0 comments

Hvidløg som Cancer Fighter?  Måske ikke

Fredag ​​9 Jan (healthday News) - Siden oldtiden, spise hvidløg er blevet krediteret med mange medicinske fordele, herunder at bekæmpe virus, bakterier og kræft samt at sænke kolesterol.

Men en ny gennemgang finder, at beviser, der forbinder hvidløg til en reduceret risiko for mange kræftformer er ikke anerkendelsesværdigt, og for andre er det meget begrænset.

"Offentligheden ønsker at tro, at hvidløg kan være effektive til at reducere risikoen for kræft, men indtil videre videnskabelige beviser er begrænset til at konkludere [det virker] for alle typer af kræft," siger Dr. Oran Kwon, en forsker ved Ewha Kvinder University i Seoul, Sydkorea, og ledende forfatter af undersøgelsen, der blev offentliggjort i januar-udgaven af The American Journal of Clinical Nutrition den.

Kwon forskning hold gjorde en metaanalyse, pooling af resultaterne af 19 publicerede og videnskabeligt forsvarlige undersøgelser, der så på hvidløg indtag og risikoreduktion for bestemte kræftformer. De brugte den amerikanske Food and Drug Administration gennemgang system til vurdering af den videnskabelige dokumentation for at gøre en sundhedsanprisning om en fødevare.

Ved hjælp af disse kriterier, forskerne konkluderede, at der ikke var troværdig dokumentation for at forbinde hvidløg indtag med en reduceret risiko for gastrisk, bryst-, lunge- og endometriecancer. De fandt meget begrænset, men troværdige, beviser, der forbinder hvidløg indtag til en reduceret risiko for colon, prostata, esophageal, larynx, oral, æggestokkene og renal celle kræft.

Undersøgelsen opfordrede til, at mærkning af fødevarer viser, at hvidløg er "højst usandsynligt" at reducere risikoen tyktarmskræft og "meget usikre" for at mindske prostata kræftrisiko, og at der er en "meget usikker" forhold mellem hvidløg indtag og reduceret sandsynligheden for at udvikle esophageal, larynx, oral, æggestokkene eller renal celle kræft.

Kwon foreslog, at der er behov for yderligere undersøgelser.

Forskere har teoretiseret, at hvidløg kan arbejde i en række måder at reducere kræftrisiko, herunder løsne den oxidative stress forårsaget af "frie radikaler" molekyler, som kan øge risikoen for kræft og andre helbredsproblemer.

"Den nederste linje er, er der bestemt ikke nok beviser for hvidløg for en sundhedsanprisning for enhver forebyggelse af kræft," siger Colleen Doyle, direktør for ernæring og fysisk aktivitet for American Cancer Society i Atlanta.

"Der er svag evidens, kan det have en indvirkning på nogle cancer sites," sagde hun.

Hendes råd? "Hvis du kan lide hvidløg, stor. Stege den, hugge det op, sauté det. Det kommer ikke til at være skadeligt for dig, "sagde hun. »Hvis, ned linjen, kommer stærkere beviser for, at hvidløg har en indvirkning på kræft, stor. Hvis du kan lide det, spise det. "

I mellemtiden, sagde Doyle, en hvidløg elsker selv, fokus på tiltag kendt for at reducere kræftrisikoen, såsom at spise en velafbalanceret kost.

"Vi ved, at mennesker, der spiser en kost med en blanding af frugt og grøntsager, der spiser det meste en plantebaseret kost, har tendens til at have lavere satser for kræft."

Flere oplysninger

Vil vide mere om kost og kræft, besøge American Cancer Society.

KILDER: Colleen Doyle, MS, RD, direktør, ernæring og fysisk aktivitet, American Cancer Society, Atlanta .; Oran Kwon, Ph.D., Institut for ernæringsvidenskab og mad management, Ewha Kvinders University, Seoul, Sydkorea; Januar 2009 The American Journal of Clinical Nutrition

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

Sidst opdateret: 09 januar de 2009

Posts Carousel