Hvad sker der med blodkarrene når du træner?

 • In Default
 • October 4
 • 14 Views
 • 0 comments

 • Hvad sker der med blodkarrene når du træner?  Blodkarrene omkring hjertet udvide at modtage mere iltet blod under træning. Photo Credit Stockbyte / Stockbyte / Getty Images
 • Når du træner, mange fysiologiske ændringer sker for at sikre dine muskler har nok ilt til at gøre deres arbejde. Du blodkar er i stand til at udvide og smal til at omdirigere strømmen af ​​iltet blod til dine udøver muskler. Regelmæssig motion øger vaskulær sundhed, men usunde fartøjer kan blive indsnævret eller blokeret af plak, hæmmer blodtilførslen til dit hjerte, og sætte dig i risiko for brystsmerter eller endda hjertestop.

  Muskel og Flow

  Under træning, dine muskler har brug for ilt til at nedbryde fedt og kulhydrater til energi. At gøre plads til frisk ilt, musklerne frigiver biprodukter såsom adenosin og kuldioxid, som prompt blodkarrene i dette område til at udvide eller ekspandere, en proces kaldet vasodilatation. Denne vasodilation tillader mere iltet blod, der skal leveres til musklerne. I et sundt legeme, vasodilatation foregår i koronar blodkar, der omgiver dit hjerte, og i din hud og blodkar i dine muskler.


  Stramning Up

  Når du træner, én måde den øgede efterspørgsel efter ilt i din udøver muskler opfyldes, er ved at omdirigere blod fra de inaktive væv i kroppen, så som din mave og nyrer. Deres sympatiske nervesystem, en del af hjernestammen og rygmarven, stimulerer blodkarrene i ikke-aktiv væv til at snøre, eller smalt, hvilket reducerer blodtilførslen til disse væv. Blodgennemstrømningen derefter omfordeles til dine aktive muskler.


  Balancing Act

  Du kan spekulerer på, hvordan det sympatiske nervesystem, kan kun kommando blodkarrene i uvæsentlige væv til at snøre mens dine arbejdende muskler uberørt. Den sympatiske respons forårsager en udbredt vasokonstriktion i hele hele din krop. Men de kemiske biprodukter produceres af dine arbejdende muskler tilsidesætte dette svar, hvor det er nødvendigt. En rapport fra 2004 offentliggjort i "Journal of Physiology" viser, at de cirkulerende biprodukter spille en rolle i ilttilførsel regulering ved at inducere vasodilatation og blunting den sympatiske vasokonstriktor aktivitet. Regelmæssig udholdenhedstræning øger din effektivitet i reguleringen blodgennemstrømning.


  System Meltdown

  Hos mennesker med sygdomme som hjerte- eller karsygdom, kan blodkarrene ikke reagere hensigtsmæssigt under træning. For eksempel, hvis du har en blokering i en eller flere af dine hjerte fartøjer, vasodilatation kunne blive forringet, stjæler dit hjerte muskel af iltet blod og muligvis forårsage symptomer såsom brystsmerter. Tilsvarende kan perifer karsygdom forårsage læsioner i blodkarrene i dine lemmer, forhindrer tilstrækkelig perfusion, eller blodgennemstrømningen. For at afhjælpe disse forhold, kan læger ordinere medicin kaldet vasodilatorer, der vil kunstigt udvide dine skibe. Mere invasive kirurgiske procedurer også kan være en mulighed.

 • Tags:

Posts Carousel