Hvad er forskellen mellem en Bjergbestigning Harness & a Climbing Harness?

 • In Default
 • October 15
 • 19 Views
 • 0 comments

 • Hvad er forskellen mellem en Bjergbestigning Harness & a Climbing Harness?  Vælg den rigtige sele til din sport. Photo Credit Photos.com/PhotoObjects.net/Getty Images
 • Selv om alle seler deler en grundlæggende formål (for at holde dig knyttet til din værnemidler), deres funktioner varierer meget. Seler er designet med flere bjerg-relaterede aktiviteter i tankerne, men der er ingen sand skelnen mellem en "bjergbestigning" seletøj og en "klatring" sele.

  Det rigtige valg vil blive baseret primært på din påtænkte aktivitet. Alpine eller bjergbestigning seler vil fremhæve bestemte funktioner, sport eller trad klatring seletøj ikke, og vice versa. Forstå din disciplin klatresele krav vil give dig mulighed for at træffe beslutninger om, hvilke funktioner til at ofre, og som til at betale for.

  Alpine / bjergbestigning Harness

  Alpine seler anvendes normalt til korte strækninger af en længere bjergbestigning ekspedition. De er de mest let og vejr-alsidig vifte af sele. De har typisk minimal polstring for at reducere vægten og bulk. Dette gør dem mere ubehageligt at have på, men især under fald. Alpine seler har typisk fire eller færre gear loops, men de vil normalt have et træk løkke til at bære et andet reb. En dedikeret sikringsanordning loop udelades fra nogle alpine seler for yderligere vægtbesparelse. De har som regel justerbar og / eller aftagelig ben sløjfer til at rumme lagdelt beklædning.


  Trad Harness

  Traditionelle (Trad) seler er designet til at blive båret hele tiden under lange stigninger. De maksimere komfort og gear opbevaring, men de er tungere og fylder mere end alpine eller sport seler. De har typisk fire eller flere gear loops samt et træk løkke. De er som regel stærkt polstret til at øge komforten for lange ophold i selen, såsom når der udføres en hængende sikringsanordning eller laver multipitch stigninger. Trad seler har tyk - nogle gange endda dobbelt - sikringsanordning sløjfer for pålidelighed.


  Sport Harness

  Sport seler er beregnet til kortere stigninger. De kan variere meget, men de har generelt moderat polstring og færre gear loops end alpine eller trad seler. De normalt også have tyndere sikringsanordning sløjfer for at spare vægt og ben sløjfer, der er minimalt justerbar - da lagdelt tøj sjældent kræves sport klatring. Typiske sport seler har 2-4 gear loops og mangler et træk løkke. Konkurrence sport seler er ultralet og kan have nogen gear loops overhovedet.


  Andre Seler

  Flere mindre almindelige sele typer findes også. Isklatring seler ligner trad seletøj, men de har mere weatherproofing. Canyoneering seler anvendes primært til rappelling; disse har ekstra polstring og er vandafvisende. Full-body seler anvendes generelt til industrielle eller redningsformål og omfatter en kiste seletøj til større stabilitet; de typisk uegnede til klatring. Seler til børn er mindre og kan omfatte bryst vedhæftede at kompensere for børns højere tyngdepunkt.

 • Tags:

Posts Carousel