Hvad er fibromyalgi Lupus Connection?

 • In Default
 • April 19
 • 9 Views
 • 0 comments

 • Hvad er fibromyalgi Lupus Connection?  Symptomerne på fibromyalgi kan overlappe med andre reumatologiske sygdomme. Photo Credit BananaStock / BananaStock / Getty Images
 • Fibromyalgi er en kompleks lidelse karakteriseret ved kronisk smerte, søvnforstyrrelser, træthed, morgenstivhed, humørsvingninger og forstyrret mental funktion. Ca. 5 procent af amerikanske voksne har fibromyalgi, en sygdom, hvis symptomer overlapper med systemisk lupus erythematosus, rheumatoid arthritis og andre reumatologiske betingelser. Selv om en række diagnostiske værktøjer til rådighed til at skelne mellem fibromyalgi og lupus, disse betingelser ikke altid let adskilles i en læge kontor, og patienter kan lide af begge sygdomme samtidig.

  Lignende symptomer

  Selvom lupus er forholdsvis let at diagnosticere patienter med klassiske manifestationer - en sommerfugl-formet udslæt i ansigtet, gigt og nyresvigt, for eksempel - det er notorisk vanskeligt at identificere, når patienter til stede med mindre dramatiske resultater. Både lupus og fibromyalgi årsag morgenstivhed, træthed og led- og muskelsmerter, og begge kan forårsage hukommelsessvækkelse og andre kognitive vanskeligheder. Endvidere i begge forhold, kan symptomerne voks og aftage i måneder eller år, og intermitterende forstyrre din evne til at arbejde eller deltage i sociale aktiviteter.


  En Immun Connection?

  Lupus er en inflammatorisk sygdom, der udvikler sig, når dit immunforsvar uhensigtsmæssigt mål dine egne væv. Næsten ethvert organsystem i kroppen kan blive beskadiget af dette svar vildledte immunforsvar. I de fleste tilfælde kan lupus og fibromyalgi skelnes ved specifikke antistoffer - antinukleære, anti-DNA og anti-Sm-antistoffer - som er detekterbare i blodet hos lupus patienter. Antistof-test er ikke 100 procent pålidelig, selv om, fordi nogle få mennesker med lupus ikke har positive test, og nogle mennesker med positiv test ikke har lupus. Klassisk, er fibromyalgi blevet betragtet som en "seronegative" reumatologiske sygdomme, hvilket betyder ingen specifik blodprøve canconfirm eller modbevise sin tilstedeværelse. Men en undersøgelse offentliggjort i December 2012 spørgsmålet om "BMC Clinical Pathology" viste en mangel i produktionen af ​​inflammatoriske markører hos patienter med fibromyalgi, når deres immunceller blev udfordret. Nogle af disse markører, såsom interleukin-6, var så dramatisk anderledes end normalt, at de en dag kan være nyttig til diagnosticering af fibromyalgi. Selvom de mekanismer, der ligger til grund for lupus og fibromyalgi synes at være forskellige, kan både være baseret i dysfunktionelle immunresponser.


  Sameksistens eller Continuum?

  De fleste læger betragter fibromyalgi en særskilt sygdom, der kan diagnosticeres ved hjælp af kriterier, som American College of Rheumatology. Patienter, der har lupus kan stadig blive diagnosticeret med fibromyalgi, men sameksistensen af ​​disse betingelser kan komplicere din diagnose. Når en person har fibromyalgi og lupus kan både skal behandles. I modsætning til dette fremherskende synspunkt, eksperter på National Data Bank for gigtsygdomme i Wichita, Kansas, siger fibromyalgi kan simpelthen være en klynge af tegn og symptomer, der udvikler sig i patienter med andre reumatologiske sygdomme eller som har en overdreven reaktion på sygdom eller lidelse . Denne påstand er vanskelig at støtte, fordi mange patienter med fibromyalgi aldrig er diagnosticeret med lupus eller anden lidelse, og deres symptomer forbliver relativt konstant over tid.


  Overvejelser

  , Hvis der er en, der ikke er afklaret Fibromyalgi s forbindelse med lupus. Folk, der præsenterer deres læger med fibromyalgi symptomer ofte undergår omfattende medicinske evalueringer, der omfatter en fysisk undersøgelse, spørgeskemaer, blod arbejde og henvisning til specialister. Fordi symptomerne på lupus og fibromyalgi overlap, og fordi symptomerne kan udvikle før blodprøver bliver positive i mennesker med lupus, kan du i første omgang blive diagnosticeret med fibromyalgi, kun for at blive diagnosticeret senere med lupus som din sygdom skrider frem. Alternativt kan fibromyalgi i sidste ende være din eneste diagnose. Fordi reumatologiske sygdomme udvikler sig, er det vigtigt at rapportere alle nye symptomer til din læge.

 • Tags:

Posts Carousel