Hvad er farerne ved donere blod plasma?

 • In Default
 • July 17
 • 40 Views
 • 0 comments

 • Hvad er farerne ved donere blod plasma?  Hvad er farerne ved donere blod plasma? Photo Credit Liquidlibrary / liquidlibrary / Getty Images
 • Donere plasma er en aktivitet betragtes med ekstrem vigtighed af læger og hospitaler. Plasma kan ikke produceres kunstigt, og mange mennesker med visse betingelser blod kræver ekstra blodplasma at blive opereret og andre procedurer. Plasma indsamles gennem donationer fra raske individer, og i nogle tilfælde, at efterspørgslen er høj nok til, at individer er betalt for deres plasma. Men der er nogle sundhedsmæssige risici forbundet med donation.


  Misfarvning af huden

  Blå mærker kan forekomme på det sted, hvor en nål blev indsat, især hvis nålen skal indsættes flere gange, fordi dens oprindelige indsættelse lander off-target. Dette kan resultere i blå mærker af varierende størrelser, der holder op til en uge. Hævelse og nogle mindre smerte kan også komme med denne blå mærker. De mest alvorlige tilfælde som regel skyldes mindre fejl begået af en af ​​den ene af de plasma-fjernelse praktikere. Disse fejl ikke udgør en sundhedsrisiko for den person, hvis plasma bliver trukket tilbage.


  Kvalme, Svimmelhed og besvimelse

  Nogle personer kan opleve kvalme eller sygdom som følge af deres plasma. Dette sker, fordi kroppen har mistet en stor mængde af sin blodplasma i en kort periode. Mens mængden taget ud udgør nogen sundhedsrisiko for de personer, kan kortvarig sygdom opleves, og opkastning kan forekomme i nogle individer. Dette kan også forekomme, når individer ikke følger de anbefalede retningslinjer sundhedsmæssige hensyn spise og drikke vand før donationen. Svimmelhed og besvimelsesanfald kan ligeledes forekomme kort efter blodplasmaet er blevet trukket tilbage og er mere sandsynligt hos personer med lavere vægt, eftersom mængden af ​​plasma udtages repræsenterer en større procentdel af deres samlede plasma. Undgå at lægge dig selv for en til to dage efter at få dit plasma trukket - dette vil medvirke til at reducere risikoen for svimlende episoder.


  Sulten

  Fordi kroppen mister en betydelig mængde af plasma hurtigt, har det at begynde at arbejde regenerere nye plasma for at tjene som en erstatning. Dette kan udløse hurtige og rasende krav fra din krop for mad til at tjene som brændstof. De fleste plasma centre anbefale at spise en stor mængde af mad kort efter forladt centret - nogle endda give mad, før du forlader. Hold dig til sunde fødevarer, der er lav i fedt og sukker - disse kan udløse en kvalme angreb, hvis du ikke er forsigtig.


  Træthed

  Den fysiske belastning for at donere plasma kan gøre individer træt på grund af kroppens hengivenhed af energi til at producere nye plasma. Hvis du føler dig træt efter donere, tage en lur og lad din krop genopladning.

 • Tags:

Posts Carousel