Hvad er årsagerne til WBC & RBC i urin?

 • In Default
 • June 29
 • 25 Views
 • 0 comments

 • Hvad er årsagerne til WBC & RBC i urin?  RBC og WBCs i urinen er symptomer på flere forskellige tilstande. Photo Credit senior læge 10 billede af Paul Moore fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Hæmaturi henviser til tilstedeværelsen af ​​røde blodlegemer (RBC) i urinen. Dette kaldes frank hæmaturi, hvis blodet er meget indlysende og microhematuria hvis de røde blodlegemer kun kan ses under et mikroskop. Tilstedeværelsen af ​​røde blodlegemer i urinen er fundet enten via en dipstick test, eller ved at undersøge urin under et mikroskop.

  En særlig type af hvide blodlegemer, der kaldes en leukocyt er lejlighedsvis fundet i urinen. Ifølge University of Utah, er oliepinden urinanalyse ikke teste for hvide blodlegemer (WBCs) per se, men for et enzym kaldet leukocyt esterase. Når leukocyt esterase er fundet, er det et sikkert formodning, at hvide blodlegemer er i urinen.


  Traumatisk Slidstyrke

  Røde blodlegemer i urinen kan være forårsaget af en slags traumatisk slid af urinvejene, såsom når en urinkateter er fjernet eller en nyresten passeres. Sådanne skader tendens til at hele hurtigt. Læger kan ikke engang bestille en opfølgende urinanalyse.


  Nyresygdom

  Ifølge National Institute of Diabetes, kan Digestive og nyresygdom, den vedvarende tilstedeværelse af røde blodlegemer og hvide blodlegemer i urinen være tegn på nyresygdom. Læger vil evaluere information fra urinprøver i forbindelse med oplysninger fra blodprøver for at afgøre, om yderligere testning er nødvendig. Hvis din serumkreatinin er normalt og din urin protein er ikke særlig høj, kan lægerne vælge en strategi vagtsomme venter. Hvis disse værdier er ekstremt uden for området, kan lægen bestille en nyre ultralyd, en nyre biopsi eller yderligere arbejde blod til at bestemme den særlige karakter nyresygdom.


  Urinvejsinfektion

  Den kombinerede tilstedeværelse af hvide blodlegemer og røde blodlegemer i urinen kan også foreslå en urinvejsinfektion. Mayo Clinic rapporterer, at hvis en sådan infektion er til stede, at patienten ofte oplever andre symptomer såsom hyppig og smertefuld vandladning, feber, kvalme, opkastning og rygsmerter.

 • Tags:

Posts Carousel