Hvad er årsagen tilstoppede arterier?

 • In Default
 • November 9
 • 4 Views
 • 0 comments

 • Hvad er årsagen tilstoppede arterier?  Cigaretrygning er en almindelig årsag til tilstoppede arterier. Photo Credit cigaret billede ved lyse fra Fotolia.com
 • Arterier løber fra toppen af ​​hjernen hele vejen til bunden af ​​fødderne, der tillader blod at strømme let i kroppen. Tilstoppede arterier er resultatet af plak, et fedtstof, der bygges op over tid, hvilket gør det svært for blodet at passere frit gennem arterierne. Tilstoppede arterier ofte resultere i hjerteanfald, slagtilfælde og død i nogle tilfælde.


  Høje niveauer af low-density lipoprotein

  Almindeligvis omtales som "dårlige kolesterol," low-density lipoprotein, eller LDL, i høj grad bidrage til opbygningen af ​​plak i arterierne. En LDL kolesterol niveau i 160 anses generelt for at være for høj, og kan sætte dig i risiko for et hjerteanfald eller en blodprop, men selv moderat høje LDL-niveauer mellem 130 og 159 hæve din chance for komplikationer. Ideelle niveauer af LDL-kolesterol er under 100, men niveauer mellem 100 og 129 betragtes som mindre end optimal, men stadig inden for det relevante interval. Fødevarer, der har vist sig at øge low-density lipoprotein niveauer omfatter hele mejeriprodukter som fløde, sødmælk, smør og flødeost, samt rejer og indmad, der omfatter leveren.


  Lave niveauer af high-density lipoprotein

  Generelt betegnes som "gode kolesterol", lipoproteiner med høj densitet, eller HDL, hjælp til at afbalancere niveauet af skadelige low-density lipoprotein ved at fjerne nogle af de ldls fra arterievæggene og overføre dem til leveren, hvor de kan være anbragt som affald. Fødevarer, der indeholder hjælp til at fjerne LDL'er omfatte fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer, såsom laks, hellefisk, valnødder og hvidløg, sojabønner og grønne bladgrøntsager, der omfatter grønkål.


  Cigaretrøg

  Ryge cigaretter eller blive udsat for passiv rygning er blevet forbundet med højere niveauer af aterosklerose, en tilstand, hvor fedtstoffer, kolesterol eller cellulær affald opbygning i arterierne, som ofte forårsager arterierne til at hærde som folk alder. Åreforkalkning kan føre til hjerteanfald eller slagtilfælde for rygere og dem genstand for passiv rygning.


  Højt blodtryk

  Højt blodtryk, uanset om den er knyttet til fedme eller natrium indtag kan føre til ophobning af plak i arterierne. Højt blodtryk kan også hærde arterier hurtigere end normalt, og højt blodtryk kan føre til nyresvigt, hjerteanfald eller medfødt hjerteinsufficiens over tid, hvis ikke reduceret. Overdreven alkoholforbrug bør også undgås, da det har været show til at øge blodtrykket så godt. Kalium-rige fødevarer, der indeholder bananer, appelsiner, kartofler, spinat og zucchini er også nyttige i kampen mod forhøjet blodtryk, da de hjælper til at regulere blodtrykket.

 • Tags:

Posts Carousel