Hvad der er normalt Teenage Moodiness?


Hvad der er normalt Teenage Moodiness?

Min 15-årige datter synes at være vred på verden og alle i det, inklusive mig. Hvad er normal adfærd for en teenager, og hvad kan / skal jeg gøre for at afgøre, om der er mere til hendes ekstreme moodiness end teenage raser hormoner? Der er mange negative påvirkninger her, herunder en skilsmisse for fem år siden, og det faktum, at hun er blevet trukket væk fra vores hjem flere nætter om måneden for at passe sin handicappede bedstefar. Hvordan kan jeg se, om noget af dette der generer hende ud over de normale teenage problemer? Hun ønsker ikke at tale med mig om det og nægter at se en rådgiver.

- Kim, Vermont

"Normal opførsel" for teenagere omfatter en bred vifte. Identificere og håndtere det, der er, og er ikke normalt kan være ganske udfordrende, især når komplicerede formildende omstændigheder er involveret.

Hvert udviklingstrin gennem hele livet har særlige udfordringer, der skal står og opgaver, der skal udføres. En 15-årig teenager står over for den opgave at besvare spørgsmålet: "Hvem er jeg?" Under processen med at forsøge at udvikle sin egen identitet, kan hun eksperimentere med mindre kriminalitet og blive mere oprørsk. Relationer med venner blevet yderst vigtig og kan synes at have forrang familiemæssige forpligtelser og forbindelser. Dette er ofte en udfordrende tid for forældre og meget svært for den unge så godt.

Hvis din datter ikke vil fortælle hendes tanker og følelser, er det umuligt at vide, hvad der foregår i hendes hoved. Ikke desto mindre er der nogle tegn til at søge og strategier til at ansætte til at hjælpe med udfordringen.

Du kan begynde med at tale med sine venners forældre, hendes lærere og skole rådgivere til at se, hvordan hun opfører sig med dem. Da hendes mor, du er et let mål for hendes stemninger; du er også den primære person, fra hvem hun forsøger at adskille for at blive en selvstændig voksen. Kontrol i med andre kan give dig et mere præcist billede af hendes adfærd samt adfærd hendes venner.

Overvågning af hendes interesser og præstationer i skolen er også vigtig. Hvis hun begynder at trække sig fra venner og aktiviteter, eller begynder at gøre dårligt i sin klasse arbejde, kan hun være at have mere væsentlige problemer. Ændringer i appetit og søvnmønster er også tegn til at søge. Hvis du begynder at lægge mærke til vanskeligheder i flere af disse områder, tale med hende børnelæge eller få hende vurderet af en autoriseret psykoterapeut, der kan hjælpe sortere ud af, om der er nogen væsentlige humør spørgsmål, der skal behandles. Hvis du opdager, at hun ikke viser nogen af ​​disse tegn, kan det være, at din datter bare gør, hvad hun har brug for at gøre, som en teenager.

En af dine udfordringer som forælder er at genkende din datters behov for at udvikle sin egen identitet og blive adskilt fra dig. Samtidig, skal du oprette acceptable adfærd, så hun lærer passende grænser. Som du godt ved, er meget vanskeligt at forhandle, for både forældre og teenagere teenage år. De er [dvs de teenage år] kram af frustration, til tider sorg, og nogle gange stor glæde. Jeg håber, at både live disse år helt, fordi inden alt for længe, ​​vil hun være en voksen.

Få mere i Everyday Health Børne Health Center.

Posts Carousel