Hvad dælen er gastroschisis?

  • In Default
  • October 16
  • 15 Views
  • 0 comments

Hvad dælen er gastroschisis?
En illustration skildrer en procedure for at korrigere gastroschisis.
Credit: Landsdækkende Børnehospital.

Hockey stjerne TJ Oshie skabt overskrifter under OL Sochi for sine evner på isen. Nu er han og hans nyfødte datter gør nyheder efter hun var født med en sjælden misdannelse. Mange mennesker spørger: Hvad dælen er gastroschisis?

Hvad dælen er gastroschisis?

Hvis du er et aktuelt ekspert - forsker, erhvervsleder, forfatter eller innovator - og vil gerne bidrage en op-ed stykke, email os her.

Gastroschisis forekommer i ca. 1 i 5000 levendefødte. Et barn med denne betingelse er født med hans / hendes tarme uden bughulen og flydende gratis i fostervandet. De fleste tilfælde af gastroschisis involverer en åbning i bugvæggen, der normalt er til stede under graviditeten, men det mislykkes at lukke før levering, så organerne til at ende uden for kroppen. Hullet eller åbningen er normalt findes til højre for barnets navle. Kirurgi er nødvendig hurtigt efter fødslen for at reparere den betingelse.

Gastroschisis er den mest almindelige i en gruppe af abdominal væg defekter. Det findes ofte tidligt i graviditet under en prænatal ultralyd omkring 14 til 24 uger. Den nøjagtige årsag til gastroschisis er ikke kendt. De fleste babyer med denne betingelse er født til unge mødre, der får deres første barn.

Gastroschisis har en overlevelse på 95 procent. Babyer normalt ophold på hospitalet seks til otte uger, og derefter gå hjem, når de spiser godt og tager på i vægt. Hos Landsdækkende Børnehospital har vi en stærk Intestinal Support Service, hvor vi ser 20 til 30 børn hvert år børn med denne betingelse. Til babyer født med denne sjældne tilstand efter operationen mest går på at leve sundt, lykkelige liv.

Posts Carousel