Hør frø og hæmorider

 • In Default
 • January 12
 • 13 Views
 • 0 comments

 • Hør frø og hæmorider  Hørfrø kan hjælpe med at lette hemorrhoid smerter. Photo Credit hørfrø close-up billede af Konstantin Sutyagin fra Fotolia.com
 • En fiberrig kost kan hjælpe med at lindre eller forhindre hæmorider, og hør frø er en nærende måde at tilføje mere fiber til din kost. Virkningen af ​​hør frø på hæmorider kan endda være bedre end andre former for fiber, der indeholder lavere procentsatser af fibre per gram. Fordi hørfrø kan indarbejdes i kosten samt taget i supplement form, er det nemt at inkludere det i din samlede daglige fiber indtagelse.

  Hæmorider

  Hæmorider opstår, når venerne i anus og rektum bliver hævede, smertefulde og kløende. Anal kløe, blodig afføring og smerter under afføring kan alle være tegn på denne fælles betingelse. Mens hæmorider kan være resultatet af kroniske eller midlertidige medicinske tilstande, kan forstoppelse undertiden forårsage eller forværre hæmorider. En fiberrig kost kan hjælpe med at reducere hæmorider og forhindre gentagelser.


  Hør Frø

  Den høje fiber i hørfrø gør dem en god kosten tilføjelse til personer med hæmorider. Omkring 40 procent af en hørfrø består af fibre, omkring 10 procent opløselige fibre og 30 procent uopløselige fibre. Dette er en højere procentdel af den samlede fiber end havreklid og en højere procentdel af opløselige fibre end hvedeklid, havreklid, risklid eller majsklid. Én fiber komponent i hørfrø er planteslim, en gummiagtig substans, der tilføjer løs vægt til afføring og blødgør det. Blødere afføring er lettere at passere og mindre tilbøjelige til at skabe eller forværre hæmorider.


  Sådan bruges hørfrø

  Hør frø kan spises helt eller jorden. Hvis du spiser dem hele, tygge grundigt for at knuse frøene. Hvis slibning hør frø derhjemme, brug inden for 24 timer slibning for at undgå en reduktion i næringsværdi. Du kan tage 1 spsk. op til tre gange om dagen eller 2 til 4 spsk. på en gang hver dag. Du kan også bruge hørfrø i madlavning og bagning. Medtage hør frø i opskrifter på pandekager, brød, boller eller cookies til at tilføje ekstra fiber, der kan hjælpe med at helbrede hæmorider.


  Alternative fiberkilder

  Hvis du ikke kan lide smagen af ​​hørfrø eller ønsker at blande dine fiber kilder, psyllium er en anden type supplerende fiber, der kan hjælpe med at forhindre og behandle forstoppelse, der forårsager hæmorider. Fødevarer, der er høj i fiber, såsom fuldkorn, friske eller tørrede frugter og grøntsager, kan også bidrage til at øge din fiber indtag og hjælpe dig med at få den anbefalede 25 til 30 g fibre om dagen, der kan holde hæmorider i skak.

 • Tags:

Posts Carousel