Højt kolesteroltal i middelalderen må ikke føre til demens

  • In Default
  • February 15
  • 2 Views
  • 0 comments

Højt kolesteroltal i middelalderen må ikke føre til demens

Getty Images

Af Anne Harding

Onsdag 10 Nov (Health.com) - Controlling dit kolesterol i midaldrende er godt for dit hjerte og blodkar, men ifølge en ny undersøgelse, kan det ikke sænke din risiko for Alzheimers sygdom, som nogle undersøgelser har foreslået.

Højt kolesteroltal er blevet knyttet til opbygning af hjernen plaques er forbundet med Alzheimers. Men undersøgelser udforsker forholdet mellem kolesterol i midtvejskrise og demens ned ad vejen haft blandede resultater. Den nye undersøgelse, som vises i tidsskriftet Neurology, er den seneste til at sætte spørgsmålstegn ved langsigtede sammenhæng mellem kolesterol og demens.

Forskere i Sverige og USA fulgte 1.462 svenske kvinder i alderen 38 og 60 for mere end tre årtier. Alle kvinderne var demens-fri, når undersøgelsen begyndte; ved udgangen, havde 11% udviklet Alzheimers sygdom eller anden form for demens.

De kvinder, der havde højere end gennemsnittet kolesterolniveauer ved starten af ​​undersøgelsen ikke syntes at have større risiko for demens end kvinder med lavt kolesterol, undersøgelsen fundet. "On hverken en individuel eller populationsniveau kan vi afgøre, om en person vil udvikle demens baseret på en midtvejskrise kolesterol niveau," forfatterne konkluderede.

Relaterede links:

  • 25 tegn og symptomer på Alzheimers sygdom
  • Sådan Age-Proof din hukommelse
  • Tillæg for Kolesterol: Hvad virker?

Derimod gjorde kvinder, hvis kolesterol niveauer faldt i løbet af undersøgelsen synes at have større risiko. Mere end 17% af de kvinder, hvis kolesterol faldt mest gik på at udvikle demens, sammenlignet med kun 9% af de kvinder, hvis kolesteroltal holdes stabilt, undersøgelsen fundet.

Dråber i kolesterol menes ikke at forårsage demens. I stedet kan de appetit ændringer og vægttab, som ofte ledsager debut af demens forårsage kolesteroltallet til at falde, siger Mary Haan, professor i epidemiologi ved University of California, San Francisco.

"Det er derfor et lavt kolesteroltal er forbundet med en lavere risiko, når du ville forvente, at for at være den anden vej rundt," siger Haan, der skrev en leder på undersøgelsen, men var ikke involveret i forskningen.

Kolesterolsænkende statiner ikke spillede en væsentlig rolle i resultaterne, da langt størstedelen af ​​undersøgelsen, der sluttede i 2000, fandt sted inden statiner blev udbredt.

Haan advarer om, at forholdet mellem kolesteroltal og demens risiko kunne være anderledes hos mænd, der har tendens til at have højere kolesterol i en længere periode i midaldrende end kvinder. "Midlife kolesterol kan have en stærkere effekt på demens hos mænd end hos kvinder, og sene-life kolesterol kan påvirke demens hos kvinder mere end mænd," siger hun.

Og det er muligt, at undersøgelsen undervurderet forbindelsen mellem kolesterol og demens, Haan tilføjer. Langtidsundersøgelser hos ældre mennesker er ofte upræcist på grund af den store andel af deltagere, der dør eller dropper ud, forklarer hun.

Undersøgelsens resultater giver ikke midaldrende mennesker licens til at lade deres kolesteroltal løbe vild, selvfølgelig. Forfatterne, ledet af Michelle Mielke, ph.d., en psykiater ved Johns Hopkins University i Baltimore, Md., Understrege, at folk skal fortsætte med at spise en sund kost, motion, og om nødvendigt, tage medicin for at kontrollere deres kolesteroltal og minimere deres risiko for hjertesygdomme.

Posts Carousel