Højt blodtryk udbredt blandt overvægtige børn

  • In Default
  • November 29
  • 18 Views
  • 0 comments

Højt blodtryk udbredt blandt overvægtige børn

Torsdag, 10 oktober (healthday News) - Overvægtige og fede børn har en høj risiko for at udvikle forhøjet blodtryk, en ny undersøgelse advarer.

Forskere analyserede patientjournaler på næsten 250.000 børn i alderen 6 til 17, i Californien, og fandt dem, der var overvægtige var dobbelt så stor sandsynlighed som normalvægtige børn at have forhøjet blodtryk (hypertension).

Risikoen var fire gange højere i moderat overvægtige børn og teenagere, og 10 gange højere hos dem, der var yderst fede, ifølge undersøgelsen, som blev offentliggjort 10 oktober i Journal of Clinical Hypertension.

Forskerne fandt også, at 10 procent af ekstremt overvægtige børn og teenagere har forhøjet blodtryk, og næsten halvdelen af ​​dem har lejlighedsvise blodtryk i det høje område.

"Dette undersøgelsens resultater tyder på, at børnelæger skal være særlig på vagt om screening overvægtige og fede børn for hypertension, fordi højt blodtryk kan være symptomfri i mange år," undersøgelse ledende forfatter Corinna Koebnick, forsker ved Kaiser Permanente sydlige Californiens Institut for Forskning og evaluering , sagde i en Kaiser pressemeddelelse.

En anden forsker aftalt. "Højt blodtryk hos børn er en alvorlig helbredstilstand, der kan føre til hjerte og nyresygdom," undersøgelse medforfatter Dr. David Cuan, af afdelingen for pædiatri på Kaiser Permanente Riverside Medical Center, i Riverside, Californien., Sagde i den pressemeddelelse.

"Mens det generelt anbefales, at børnelæger måler blodtrykket i børn på 3 år og ældre ved hvert sundhedspleje besøg, denne undersøgelse viser vigtigheden af ​​at screene overvægtige og fede unge i særdeleshed, da de har en øget sandsynlighed for hypertension,« Cuan sagde.

Resultaterne undersøgelsens også foreslå, at de nuværende metoder til overvægt og fedme klassificering hos børn kan være et effektivt redskab til at identificere børn med høj risiko for højt blodtryk. Forskerne fandt, at blive klassificeret som overvægtig var en indikator for prehypertension, og klassificeres som overvægtige var en indikator for forhøjet blodtryk.

Omkring en ud af tre børn i USA er overvægtige eller fede.

Flere oplysninger

National Kidney Disease Education Program har mere om børn og forhøjet blodtryk.

Posts Carousel