Høje Fosfor i blodet

 • In Default
 • August 30
 • 11 Views
 • 0 comments

 • Høje Fosfor i blodet  Målingen af ​​fosfor kræver en blodprøve. Photo Credit lab stol billede af Alan Shearer fra Fotolia.com
 • Behovet for at evaluere serum fosfor ofte skyldes ændringer i serum calcium koncentrationer. Calcium og fosfor arbejde sammen i kroppen på en komplementær måde. Fosfor udskilles i urinen, med stigninger eller fald afspejler det modsatte i calcium niveauer. Fosfor-niveau test kan hjælpe med at bestemme nyre-, endokrine, calcium og skelet betingelser. Høje fosfor normalt skyldes problemer med udskillelse i modsætning til kost eller intestinal absorption.

  Høje fosforindhold

  De fleste af kroppens fosfor er lagret i knogler og hjælpemidler i knogledannelse. Høje niveauer kan være resultatet af parathyroideae lidelser, nyresvigt og øget oral indtagelse med kosttilskud. Desuden helbredende knoglebrud, gastrointestinale forhindringer og skelet sygdomme også ophøje fosfor. Øget fosfor kan forårsage calcium fosfat indskud i kroppens væv, der skader organer, især nyrerne. Koncentrationer høje fosfor mindske omdannelsen af ​​D-vitamin til dets aktive form, kaldet calcitriol, i nyrerne, som sænker blodets calcium.


  Eksamensforberedelse

  Testning for et serum fosfor niveau kræver en blodprøve, men der er ingen begrænsning af fødevarer eller væsker før prøven. En række faktorer ophøje fosfor testresultater, herunder anabolske steroider, androgen hormoner og skader på de røde blodlegemer i prøven kaldes hæmolyse. For dem med nyresvigt eller dårligt fungerende biskjoldbruskkirtlerne, øget kosten fosfor kan hæve serum fosforindhold. Højere koncentrationer af fosfor også forekomme med børn som et resultat af kontinuerlig knoglevækst og betragtes normalt.


  Fosfor Funktion

  Phosphor, en primær del af ben, kombinerer med calcium til dannelse af hydroxyapatit, et calciumphosphatsalt. Fosfor er også en vigtig del af cellevæggen membraner, energiproduktion i kroppen, enzym og hormon-dannelse, samt lagring og overførsel af genetisk information. Evnen af ​​røde blodlegemer til at transportere ilt til kroppens væv påvirkes af fosfor. Fosfor fungerer også som et mellemled for at bidrage til at bevare den syre-base balancen i kroppen.


  Yderligere overvejelser

  Fosfor findes i en række fødevarer, herunder kød, grøntsager, bagning ingredienser, fastfood, fisk, desserter, mælk og mejeriprodukter. Sodavand, forarbejdede og emballerede snacks er høj i fosfor og kan forårsage en fare for knogle sundhed, når de anvendes som en erstatning for fødevarer med højt calcium. Ofte moderate fosfor abnormiteter er asymptomatiske, men når symptomerne gøre opstå de afspejler calcium abnormiteter såsom svaghed, muskelkramper, nyreproblemer og tarmlidelser. Test for, eller vurdere, disse symptomer hjælpe din læge afgøre, hvad behandling kan blive en succes.

 • Tags:

Posts Carousel