Høj BUN i Diabetikere

 • In Default
 • March 28
 • 3 Views
 • 0 comments

 • Høj BUN i Diabetikere  En nærende kost kan hjælpe med at forhindre diabetes komplikationer. Photo Credit frugt. fad med frugt. billede af L. Shat fra Fotolia.com
 • Diabetes er en kronisk helbredstilstand, der kan føre til flere andre medicinske problemer, hvis det ikke behandles korrekt. Store mængder af glucose i blodet forårsaget af forkerte mængder insulin kan føre til organskade. Synsproblemer, dårligt blodomløb og nyresvigt kan alle følge af dårlig diabetes ledelse. Din læge vil udføre rutinemæssige test til kontrol din generelle sundhed, som du leve med diabetes.

  BUN

  BUN er forkortelsen for "blodurinstofnitrogen" og er en blodprøve, der giver en indikation af din nyrefunktion. Urea nitrogen filtreres gennem sunde nyrer og udskilles i urinen. Denne blodprøve måler mængden af ​​urea kvælstof i din blodbanen og kan indikere, hvor godt dine nyrer filtrerer affaldsstoffer. En høj BUN-niveau kunne indikere, at dine nyrer ikke fungerer godt.


  Forholdet til Diabetes

  Diabetikere er i risiko for nefropati eller nyresygdom. Ifølge American Diabetes Association, kan have meget højt blodsukker gøre nyrerne filtrere for meget blod. År af dette ekstra stress på nyrerne kan bidrage til dysfunktion og eventuel fiasko. Som følge heraf vil affaldsprodukter, herunder urinstofnitrogen, ophobes i blodet og øge BUN-niveauer.


  Dehydrering

  BUN niveauer kan blive forhøjet under dehydrering, som opstår, når din krop ikke har så meget væske, som den har brug for at fungere ordentligt. The Merck Manual siger diabetes kan føre til øget vandladning som kroppen forsøger at formindske mængden af ​​glukose i blodet. Denne øgede urinproduktion kan let føre til dehydrering og kan forårsage øget BUN niveauer.


  Symptomer

  Diabetikere bør nøje overvåge deres helbred på alle tidspunkter og rapportere eventuelle mærkbare ændringer til deres læger. Dehydrering kan forekomme hurtigt og kan blive livstruende for børn, ældre og personer med kroniske lidelser, såsom diabetes. Det mest almindelige symptom på dehydrering er tørst; andre symptomer omfatter nedsat urinproduktion, mundtørhed og sløvhed. De tidlige tegn på nyresygdom er ofte vanskeligt at identificere, hvilket gør rutinemæssige lægebesøg afgørende.

 • Tags:

Posts Carousel