Heavy Drinking Kan Boost Risiko for atrieflimren


Heavy Drinking Kan Boost Risiko for atrieflimren

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Mandag 17 januar (healthday News) - Folk, der drikker en masse, og gøre så ofte, øge deres chancer for at udvikle den kroniske puls eller rytme lidelse kaldet atrieflimren, ifølge japanske forskere.

En almindelig arytmi, atrieflimren bærer en alvorlig risiko for slagtilfælde. Selv drikker tidligere har været forbundet med atrieflimren, siger forskerne deres nye undersøgelse viser, at sædvanligt drikke samt episodisk drikke betydeligt kan øge risikoen for tilstanden.

"Du skal ikke lægge megen tillid til moderat drikke," siger Dr. Satoru Kodama, fra intern medicin afdeling på University of Tsukuba Klinisk Institut og undersøgelsens ledende forsker.

"Kronisk høje drikke er signifikant associeret med risiko for [atrieflimren], og AF-risikoen er relateret på en dosis-respons-mode til daglig alkoholindtagelse," sagde han.

For undersøgelsen, offentliggjort online 18 januar i Journal of American College of Cardiology, Kodama og kolleger analyseret 14 undersøgelser fra hele verden, i en proces, der kaldes en meta-analyse. Undersøgelserne involverede 130.820 mennesker, herunder 7558, som havde atrieflimren.

Forskerne beregnede risiko for lidelsen for dem, der drak de fleste - i hvert fald to drinks om dagen for mænd og mindst én for kvinder, plus de daglige drikkevarer forbruges af alkoholmisbrugere og alkoholikere - og sammenlignet disse tal med risiko for dem der drak mindst. To drinks om dagen for mænd og en for kvinder er ofte betragtes som moderat drikke, og andre undersøgelser har vist, at beløbet holder fordele for hjertesundhed.

Men de japanske forskere konstateret, at moderat drikkende kan have en større risiko for atrieflimren end nondrinkers, selvom risikoen er ikke så stor som for tunge drikker. Dem, der drak mest havde en signifikant øget risiko for atrieflimren, sammenlignet med dem, der drak mindst. Desuden var risikoen i forhold til mængden af ​​drikkevand: Jo mere man drak, jo større er risikoen.

Forskerne bemærkede, at deres undersøgelse var begrænset på flere måder; de havde at estimere mængden af ​​ethanol, der forbruges, når de typer af drikkevarer var ukendt; definitionen af ​​tunge drikke varierede tværs af studierne; og resultaterne kan være blevet skæv af ukendte variabler såsom forhøjet blodtryk, som blev sporet i nogle undersøgelser, men ikke i andre. De tilføjede, at sammenhængen mellem atrieflimren og højt indtag af alkohol, for eksempel, var svagere i undersøgelser, der er multipliceret i hypertension.

I en kommentar til undersøgelsen, Dr. Gregg Fonarow, American Heart Association talsmand og en kardiologisk professor ved University of California, Los Angeles, sagde, at "det er velkendt, at binge alkoholforbrug er forbundet med atrieflimren; Dette er almindeligvis omtales som »ferie hjerte.« En række andre undersøgelser også har foreslået, at moderat eller kraftig daglig drikke er forbundet med en øget risiko for atrieflimren, sagde han.

Den nye undersøgelse, Fonarow sagde, fandt, at forholdet mellem daglige alkoholforbrug og risikoen for atrieflimren "ser ud til at være lineær, med større mængden af ​​alkohol indtaget, jo større AF-risiko, med den laveste risiko for atrieflimren væsen observeret i dem, der ikke indtager alkohol. "

Alkohol kan have både direkte og indirekte virkninger på hjertet, hvilket kan øge modtageligheden for atrieflimren, sagde han. "Disse omfatter ændringer i det autonome nervesystem, ændringer i blodtryk, ændring i hjertet og direkte effekter på hjerte muskelceller,« Fonarow sagde.

Flere oplysninger

American Heart Association har mere om at leve med atrieflimren.

KILDER: Satoru Kodama, MD, Ph.D., Institut for intern medicin, University of Tsukuba Klinisk Institut, Ibaraki, Japan; Gregg Fonarow, MD, professor, kardiologi, University of California, Los Angeles; 18 januar 2011, Journal of American College of Cardiology, online

Sidst opdateret: 17 Jan 2011

Posts Carousel