Hævet Risiko for Heart Trouble Set i Cøliaki patienter

  • In Default
  • March 28
  • 11 Views
  • 0 comments

Hævet Risiko for Heart Trouble Set i Cøliaki patienter

Lørdag, 29 marts, 2014 (healthday News) - Mennesker med cøliaki har en næsten dobbelt øget risiko for hjertesygdom sammenlignet med dem uden de kroniske fordøjelsesproblemer, ifølge en ny undersøgelse.

Forskere analyserede data indsamlet fra næsten 22,4 mio mennesker, i alderen 18 og ældre, mellem 1999 og 2013, herunder mere end 24.000 diagnosticeret med cøliaki. Dem med cøliaki var lidt mere tilbøjelige til at have højt kolesterol, men mindre tilbøjelige til at have højt blodtryk, fandt efterforskerne.

Den generelle forekomst af hjertesygdomme var 9,5 procent blandt sygdom patienter cøliaki, sammenlignet med 5,6 procent blandt dem, uden krav, viste undersøgelsens resultater. Blandt folk yngre end 65 år, 4,5 procent af cøliaki patienter havde hjertesygdomme versus 2,4 procent af dem uden krav.

Patienter cøliaki havde også en lidt højere risiko for slagtilfælde, i henhold til den planlagt til præsentation lørdag på American College of Cardiology (ACC) årlige møde i Washington, DC undersøgelse

Mennesker med cøliaki har en immun og inflammatoriske reaktion i tyndtarmen, når de indtager gluten, et protein der findes i korn såsom hvede, byg og rug.

Disse resultater tilføje voksende beviser for, at kronisk inflammation kan spille en rolle i hjertesygdomme, siger undersøgelsens forfattere. Selv om undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem cøliaki og hjertesygdomme hos patienter, det ikke bevise et årsag-effekt forhold.

"Folk med cøliaki har nogle vedvarende low-grade inflammation i tarmen, som kan spildes immunmediatorer i blodbanen, som derefter kan fremskynde processen med atherosklerose og til gengæld koronararteriesygdom," undersøgelse medforfatter Dr. RD Gajulapalli , klinisk lektor ved Cleveland Clinic, sagde i et ACC pressemeddelelse.

"Vores resultater styrker tanken om, at kronisk inflammation, hvad enten det er fra en infektion eller en sygdom, kan have en negativ rolle i koronararteriesygdom og hjerte sundhed i almindelighed," Gajulapalli tilføjet.

Undersøgelsen er vigtig, sagde han, "fordi det fremhæver en bestemt patientgruppe der kunne være større risiko for koronararteriesygdom, selv i fravær af traditionelle kardiovaskulære risikofaktorer."

Imidlertid bør de data og konklusioner fra forskningen præsenteret på medicinske møder ses som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

Store undersøgelser er nødvendige for at bekræfte forbindelsen mellem cøliaki og hjertesygdomme, og at bestemme, hvordan sværhedsgraden af ​​cøliaki kan påvirke risikoen hjertesygdomme, Gajulapalli noteret.

Omkring en i 133 amerikanere har cøliaki, men op til 80 procent af dem med den betingelse er underdiagnosticeret eller fejldiagnosticeret med lidelser såsom irritabel tyktarm eller laktose intolerance.

Flere oplysninger

Den amerikanske Academy of Family Physicians har mere om cøliaki.

Posts Carousel