Gravide kvinder større risiko for alvorlige bilulykker, Study Says

  • In Default
  • February 24
  • 2 Views
  • 0 comments

Gravide kvinder større risiko for alvorlige bilulykker, Study Says
Gravid kvinde og stetoskop
Credit: Graviditet foto via Shutterstock

Omkring en i 50 gravide kvinder vil blive involveret i en alvorlig ulykke motorkøretøj, typisk i løbet af deres andet trimester, rapporterer en ny undersøgelse.

"Gravide kvinder ofte spørger mig om sikkerheden af ​​flyrejser, dykning og varme bade, men mange af dem har udsigt trafikale nedbrud, som er en større trussel under graviditeten," sagde undersøgelse forfatter Dr. Donald Redelmeier, en læge på University of Toronto Institut for Medicin og forsker ved Institut for Klinisk Evaluerende Sciences (ICES).

I undersøgelsen, forskerne undersøgte mere end 500.000 gravide kvinder i Ontario før, under og efter graviditet. Hver kvinde blev fulgt i fem år, herunder fire år før levering og et år efter levering. Forskerne så på, om typiske betingelser for graviditet - kvalme, træthed, søvnløshed og distraktion - bidrog til føreren fejl, og en øget risiko for at være i en trafik nedbrud, der sendte dem til hospitalet.

I perioden før graviditeten, undersøgelsens deltagere var involveret i 6922 nedbrud (et samlet gennemsnit på 177 om måneden). I modsætning hertil kvinder, der kørte i løbet af deres andet trimester af graviditeten var involveret i 727 trafikulykker (252 per måned), hvilket er en 42 procent stigning i risikoen over baseline.

Forskerne kunne ikke se lignende stigninger blandt ulykker, hvor kvinder, der var fodgængere eller passagerer, eller stigninger i antallet af fald eller risikoadfærd. [11 Big Fat Graviditet Myter]

Undersøgelsen ser i dagens (maj 12) udstedelse af Canadian Medical Association Journal.

Årsagen til link er ikke helt klart, men Redelmeier spekuleret på, at i løbet af andet trimester, kan kvinder udvikler en falsk følelse af sikkerhed, der ofte forværret af søvnløshed, rygsmerter og et mere hektisk liv i almindelighed. "De har gjort det gennem en risiko for det første trimester, er deres sind optaget med fødslen af ​​deres barn, og de er farende rundt forsøger at få tingene gjort før den store dag," sagde han. "Det er nemt for dem at få distraheret."

Disse resultater, Redelmeier sagde, understrege behovet for gravide kvinder til at overveje sikker kørsel som led i deres prænatal pleje. "Der er ingen grund til at leje en driver eller få en anden til at køre," sagde han. "Bare være mere på vagt, når du kører. Brug din sikkerhedssele, signal sving, reducere hastigheden og minimere distraktioner. Det er faktisk gode råd til alle."

Posts Carousel