Gravid? Mindre TV kan være godt for Baby Health


Gravid?  Mindre TV kan være godt for Baby Health

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

Tirsdag, maj 6, 2014 (healthday News) - Når en vordende mor spiser regelmæssigt hendes måltider foran fjernsynet, er chancerne hun vil fortsætte denne vane under hendes barns fodringer, en ny undersøgelse viser.

Det er en bekymring, fordi spædbørn, der ser måltiderne TV sandsynligvis blive små børn, der ser TV, mens man spiser. Og tidligere forskning tyder på, at unge, der bruger en masse tid foran fjernsynet, især under måltidet, er i risiko for at blive overvægtige eller fede, bemærkede forskerne.

En umiddelbar problem med mødre ser tv under fodringer er, at de måske glip af de subtile signaler, der angiver deres barn er fuld, og ender med at overfodre deres babyer, sagde undersøgelse forfatter Dr. Mary Jo Messito. Hun er lektor i klinisk pædiatri ved University School of Medicine i New York.

Tidligere undersøgelser med førskole og skolebørn har vist, at tv-visning under måltider er forbundet med en dårligere kvalitet kost, en nedsat følsomhed over for at føle fuld og større forbrug af kalorier.

Af kvinderne i hendes studie, som overvågede TV under måltiderne, mens gravid, Messito sagde: "Der var en fem gange større sandsynlighed chance for, at hun ville være at udsætte sit barn til TV, mens fodring."

Det kunne i sidste ende føre til måltiderne TV blive en vane. Undersøgelsens forfattere bemærkede, at anden forskning har vist, at tv-vaner er udviklet i barndommen har tendens til at fortsætte ind i voksenlivet.

Forskningen er planlagt til at blive præsenteret tirsdag på Pediatric Akademiske Societies årsmøde i Vancouver. Undersøgelser præsenteret på medicinske møder er typisk ses som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

Messito og hendes kolleger undersøgte 189 kvinder, spørger hvor ofte de sete TV ved måltiderne i løbet af deres tredje trimester og derefter igen om, hvor ofte de sete TV mens fodre deres 3-måneder gamle babyer. Forskerne kun spurgt om tv-brug. De havde ikke omfatter spørgsmål om computer, tablet eller smartphone brug.

Kvinderne blev alle indskrevet i starter tidligt projekt, en barndom fedme forebyggende indsats betød for lav indkomst spansktalende familier. Alle kvinder begyndte undersøgelsen under graviditet. Forskerne fulgte op med kvinderne indtil børnene var 3.

I alt 71 procent af kvinderne rapporterede i det mindste nogle måltiderne TV-visning i løbet af deres graviditet. En tredje sagde deres 3-måneder gamle spædbørn blev udsat for TV i løbet af deres fodringer.

Kvinder, der var under 25 år var mere tilbøjelige til at se tv, mens fodring deres babyer end var ældre mødre. Og kvinder, der ikke amme udelukkende var også mere tilbøjelige til at tænde for fjernsynet, mens fodring deres babyer. Det kan være, fordi det er sværere at styre TV ser og amning end tv-kiggeri og sutteflaske, sagde Messito.

Undersøgelsen omfattede ikke data om dads 'TV visning og baby-fodring vaner. Messito sagde dog, at hun håber at gøre forskning om fædre indflydelse i fremtiden.

Messito også kunne ikke sige, om tv-visning under måltiderne indikerer muligheden for andre usunde vaner såsom lave mængder af motion. "Vi har ikke se på det endnu," sagde hun, men tilføjede: "i almindelighed, som regel overskydende TV-visning er forbundet med mindre fysisk aktivitet."

Undersøgelsens resultater ikke overraske Dr. Dimitri Christakis, professor i pædiatri ved University of Washington og direktør for Center for Child Health, Behavior og Udvikling i Seattle Børnehospital Research Institute.

"Jo mere TV du ser, jo mere sandsynligt du er til at gøre det under alle omstændigheder," sagde han. "For at sætte resultaterne i perspektiv ved vi, at kombinere spise og tv-visning er dårlig. Det er den primære måde TV fører til øget fedme. Vi ved, at fra andre studier. "

Omkring en ud af fire husstande har TV på under måltiderne, siger Christakis, citerer anden forskning. Overspisning, mens du ser er fælles. "Det lader til, at de visuelle og kognitive forstyrrelser fra tv tilsidesætte mæthed refleks [angiver fylde]," sagde han. "Det er et problem, vi har kendt i nogen tid."

Messito tilbudt nogle råd til vordende mødre. "Jeg forsøger ikke at være dogmatisk og sige aldrig [watch TV]," Messito sagde. Imidlertid ville holde TV-visning under to timer om dagen under graviditeten være klogt, sagde hun.

Den amerikanske Academy of Pediatrics anbefaler, at børn under 2 undgå tv og andre medier. Børn alder to år og ældre, bør begrænses til en eller to timer dagligt af underholdning medier (TV, computerspil, og så videre), den pædiatriske gruppe anbefaler.

Mens undersøgelsen foreslog en sammenhæng mellem tv-visning vaner og fedme blandt børn risiko, var det ikke etablere en årsag-effekt forhold.

Flere oplysninger

Vil vide mere om tv og andre medier og børns visning, besøge American Academy of Pediatrics.

Posts Carousel