God Praise Vs. Dårlig Ros til børn


 • God Praise Vs. Dårlig Ros til børn  Tilbyd ros, der er specifikke og fokuserede på et barns indsats. Photo Credit David Sække / Lifesize / Getty Images
 • Forældre giver ros til deres børn for at fejre resultater, tilskynde til et positivt selvværd og øge tilliden. Ifølge en artikel på Scholastic hjemmeside, der tilbyder effektiv ros er en kunstform. Men velmente nogle former for ros er, kan de give bagslag og gøre et barn føler sig umotiveret stedet for fremmes. Ved at lære forskellene mellem god og dårlig ros, kan en forælder ord være mere effektiv.

  Tomme Kommentarer

  Tomme kommentarer såsom "godt job" eller "vej at gå" kan være uhensigtsmæssigt for et barn, fordi de ikke angiver, hvordan hun gjorde det godt eller hvorfor hun modtager ros. A "Daily Mail" artiklen aktier januar 2013, at sådanne sætninger kan udtrykke ligegyldighed over for en kid tanker eller følelser. Sådanne bemærkninger kan også forårsage et barn til at føle sig som om hendes forældre har falske forventninger til hende, som er vanskelige at leve op til. Uddannelse forfatter og foredragsholder Alfie Kohn tyder på, at tomme kommentarer tilbydes som roser ved forældre er manipulerende og skadeligt, hvis de er vant til at fremme en adfærd i et barn.


  Indstilling af Bar for lav

  Når en forælder rose et barn som svar på en middelmådig karakter på en rapport kort eller for at komme i 16. plads i en konkurrence, kan han sende det budskab, at han ikke har høje forventninger til barnet eller at barnet ikke har til at sætte stor indsats i at lykkes. Scholastic opfordrer voksne til at være ærlige om fiasko i stedet for at ignorere det. Når en forælder er ærlig om et barns fejl og mangler i en måde, der er objektiv og ikke-dømmende, et barn lærer, at hun har kontrol over hendes succes og fremtidige resultater.


  Evne-fokuserede Praise

  Nogle af de mest skadelige former for ros, at en forælder kan udtrykke er dem, der er mulighed for fokus, såsom "Du er så smart" eller "Du er så talentfuld." The Parenting Science hjemmeside hævder, at evnen-fokuserede ros kan opmuntre et barn til at se godt ud, men ikke for at lære mere eller prøve hårdere. Det kan også gøre et barn føler det som om kun voksne værdsætter ham for hans intelligens eller talenter. Ifølge en februar 2007 artikel på ABCnews.com, børn, der modtager ros i form af evnen-fokuserede kommentarer er mindre tilbøjelige til at presse sig selv til at gøre det godt, tage sunde risici eller acceptere udfordringer. Disse børn er også mere følsomme over for fejl eller opfattede fiasko.


  Indsats-fokuserede Praise

  Når forældre giver indsats-fokuserede ros, eller proces ros, de gør kommentarer såsom "Du skal have arbejdet hårdt" eller "dit spil båret frugt." ABC s artikel gennemgås en undersøgelse, der undersøgte grupper af børn, som fik mulighed for fokuseret ros og indsats -focused ros efter at have taget en IQ-test. Når det gives mulighed, de børn, der har modtaget indsatsgrupper-fokuserede roser var mere villige til at tackle en sværere test end den anden gruppe og modtaget højere score på hårdere test. Forskere forklarer, at børn, der modtager proces roser gøre det bedre end dem, der ikke, fordi de gør en indsats for at lykkes; de ikke blot stole på deres evner. Børn, der modtager indsatsgrupper-fokuserede lovprisninger føler sig mere tilskyndet til at klare sig godt og lykkes på grund af de iboende belønninger, der kommer med et veludført stykke arbejde.

 • Tags:

Posts Carousel