Glutenfri diæt for Lupus

 • In Default
 • September 21
 • 7 Views
 • 0 comments

 • Glutenfri diæt for Lupus  En glutenfri kost kan bidrage til at mindske symptomerne på lupus. Photo Credit John Howard / Digital Vision / Getty Images
 • Lupus påvirker omkring 1,5 millioner amerikanere. Det er en vanskelig sygdom at behandle, fordi det er kendt som "den store efterligner" - du kan diagnosticeres med forskellige andre betingelser, før lupus overvejes. Gluten allergi skaber ofte lignende symptomer til lupus, og afprøve en glutenfri diæt kan føre til reduceret ekspression af dine symptomer.

  Living With Lupus

  Lupus er en kronisk autoimmun sygdom. Dens symptomer er mange og varierede: ekstrem træthed, hovedpine og feber, arthritis smerter i leddene, udslæt i ansigtet, ødem, sår, hårtab og lysfølsomhed på. Generelt Lupus Foundation anbefaler at spise en varieret kost og begrænse dit indtag af alkohol og lucerne, da disse er forbundet med opblussen i symptomerne.


  Gluten, Cøliaki og følsomhed

  Gluten er et protein der findes i hvede, byg, rug og triticale. Cøliaki er en anden autoimmun tilstand, hvor kroppens immunsystem misidentifies gluten som en fjendtlig antistof og angriber tyndtarmen som gluten bliver fordøjet. Det er også forbundet med en række andre autoimmune sygdomme. Symptomer på cøliaki ligner dem af lupus: træthed, anæmi, ledsmerter, migræne, fordøjelsessystemet forstyrret og mavesmerter. Nogle mennesker kan ikke have cøliaki, men har en gluten intolerance, som kan forårsage lignende men mindre alvorlige symptomer.


  Gluten og Lupus Forvirring

  Da lupus og glutenallergi viser mange af de samme symptomer, har der været en række tilfælde af forvirrede diagnose. De pågældende patienter var blevet behandlet i mange år med tunge medicin for lupus, herunder steroider og immunosuppressive, med ringe succes. Diagnosen en gluten allergi betød, at de blev taget væk fra stoffer og stoppede viser symptomer efter skift til en glutenfri diæt. Da begge sygdomme er inflammatoriske autoimmune sygdomme, forsøger en glutenfri diæt kan hjælpe med at reducere symptomerne på lupus, men sørg for at tjekke med din læge, før du foretager nogen ændringer i din kost eller medicin mønstre.


  Går Gluten-Free

  Et skift til en glutenfri diæt behøver ikke at betyde en drastisk ændring i den måde, du spiser. Hvis du allerede har fulgt en sund kost for din lupus, kan du have lidt at ændre. Colorado State University Extension anbefaler at vælge kød, fjerkræ og skaldyr, frugt og grøntsager, æg, mejeriprodukter, nødder og frø, samt bønner og bælgfrugter. Nogle af korn tilgængelige for dig indlemme ris, tapioka, quinoa, amaranth og hirse. Undgå alle fødevarer, der indeholder hvede, byg, rug og triticale.

 • Tags:

Posts Carousel