Gluten Free Kost & Vitiligo

 • In Default
 • September 2
 • 45 Views
 • 0 comments

 • Gluten Free Kost & Vitiligo  Vitiligo er en autoimmun sygdom, der forårsager, at huden mister pigmentering. Photo Credit Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images
 • Vitiligo, en autoimmun sygdom, forårsager tab af pigment i huden. Cøliaki, en anden autoimmun lidelse, er udløst af gluten, proteiner i hvede, byg og rug. I celiacs, streng overholdelse af en glutenfri kost normalt vender skader og fjerner symptomerne. Når vitiligo og cøliaki optræder sammen, foreslår nogle beviser for, at en glutenfri diæt kan rydde op både, og hvis en ekspert teori om de fælles rødder alle autoimmun sygdom er korrekt, kan det forklare hvorfor.

  Vitiligo

  Vitiligo ikke dræber sine ofre, men når depigmentation påvirker ansigtet, som det ofte gør, kan sygdommen lemlæste, psykisk og socialt. Især indlysende på folk med mørkere hud toner, er vitiligo skønnes at påvirke op til 1 procent af befolkningen. Selv om det ikke er smitsom, kan vitiligo bære en tung stigma. I Indien er det almindeligt omtalt som "hvid spedalskhed", og folk, der har det, og deres familier, ofte udstødt. På nuværende tidspunkt findes der ingen kur og de eneste behandlingsmuligheder involverer sløring, herunder blegning al pigment ud af huden. Den afdøde popstjerne Michael Jackson havde vitiligo.


  Cøliaki Connection

  I fortiden, blev vitiligo antages at have en autoimmun komponent, men en undersøgelse offentliggjort i "The New England Journal of Medicine" den 21. april 2010, viste, at det var en autoimmun sygdom i samme familie som cøliaki. Af 14 gener identificeret som værende knyttet til vitiligo, blev 13 direkte involveret i reguleringen af ​​immunforsvaret eller impliceret i andre autoimmune tilstande. Et andet papir offentliggjort i "Tyrkiske Journal of Gastroenterology" 2011 forlod lidt plads til tvivl om den tætte forbindelse mellem de to sygdomme. Forskerne testede blod af 61 personer med vitiligo for tilstedeværelse af antistoffer indikerer cøliaki og fik positive aflæsninger for 23,8 procent af børnene og 15 procent af de voksne.


  Glutenfri diæt

  Et papir offentliggjort i marts 2011 "Pediatric Dermatology" udløste stor interesse blandt folk med vitiligo, cøliaki, og begge. Spanske læger rapporterede, at efter en pige med begge betingelser gik på en glutenfri diæt, farven tilbage til hendes vitiligo læsioner. Ifølge National Vitiligo Foundation, har sygdommen aldrig tiltrukket megen forskningsmidler, fordi det er almindeligt anset for at være en "kosmetisk" problem. Videnskabelige beviser altid er at foretrække at anekdotiske beviser, men mens de venter på det, har mange mennesker med vitiligo eksperimenteret med glutenfri kost og udstationering online-rapporter, nogle hævder betydelige forbedringer. Den generelle holdning synes at være, at da det kan hjælpe, og kan ikke skade, en glutenfri kost er værd at prøve.


  "Triad" Teori

  Dr. Alessio Fasano, direktør for University of Maryland Center for Celiac Research, mener, at tre fælles faktorer spiller ind i mange og måske alle autoimmune sygdomme: genetisk disposition, en miljømæssig udløser og en unormalt "utæt" tarmvæggen. Zonulin, et protein, forhøjet i mennesker med forskellige autoimmune sygdomme, menes at være ansvarlig for denne øgede tarm permeabilitet. I en artikel offentliggjort i August 2009 "Scientific American", Fasano skrev, at kliniske forsøg med larazotide, et lægemiddel, der hæmmer zonulin produktion, havde genoprettet gluten tolerance over celiacs. Den næste fase af kliniske forsøg vil undersøge larazotide anvendelighed til behandling af andre autoimmune sygdomme. Endnu Larazotide ikke er på markedet.

 • Tags:

Posts Carousel