Gas motorerne kan forurenet end Diesels i én henseende

  • In Default
  • November 6
  • 0 Views
  • 0 comments

Gas motorerne kan forurenet end Diesels i én henseende

SØNDAG marts 11 (healthday News) - Benzin motorer producerer langt mere af en bestemt type luftforurening end dieselmotorer, ifølge en ny undersøgelse.

Forskerne analyserede luftforureningen i Los Angeles og blev overrasket over at opdage, at benzinmotorer var ansvarlige for de fleste sekundære organiske aerosoler (SOAS), som er bittesmå partikler, som kan skade den menneskelige lunge og hjerte sundhed, reducere synligheden og påvirke klimaet.

Undersøgelsen bekræftede, at dieseldrevne lastbiler blev brugt mindre i weekenden end på hverdage, mens brugen af ​​benzin-drevne køretøjer forblev næsten konstant i hele ugen. Dette førte forskerne til at forvente, at weekenden niveauer af SOAS ville være lavere end ugedag niveauer.

I stedet fandt forskerne, at weekenden og ugedag niveauer af SOAS var om det samme. Det betyder, at benzinmotorer er den vigtigste kilde til SOAS, ifølge undersøgelsen, berammet til offentliggørelse i tidsskriftet Geophysical Research Letters.

"Bidrag diesel til SOA er næsten ubetydelig," lederen af ​​undersøgelsen Roya Bahreini, forsker ved Cooperative Institute for Research in Environmental Sciences, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse. "Selv at være konservativ, kunne vi udlede vores resultater, at den maksimale øvre grænse for bidrag til SOA vil være 20 procent."

Det betyder, at benzinmotorer tegner sig for 80 procent eller mere af SOAS.

"Mens dieselmotorer udleder andre forurenende stoffer såsom sod og nitrogenoxider, for økologisk aerosol forurening, de ikke er den primære synder," sagde Bahreini, som også arbejder på det amerikanske National Oceanic og Atmospheric Administration Earth System Research Laboratory.

Resultaterne tyder på, at finde måder at reducere SOA niveauer i emissioner fra benzinmotorer kunne gavne folkesundheden og miljøet.

Flere oplysninger

Den amerikanske Lung Association har mere om luftforurening og sundhed.

- Robert PREIDT

KILDE: Geophysical Research Letters, pressemeddelelse, 2 marts, 2012

Sidst opdateret: 11 marts 2012

Posts Carousel