Fukushima Monkeys 'Blood viser tegn på stråling Eksponering


Fukushima Monkeys 'Blood viser tegn på stråling Eksponering
En vild japansk abe i Fukushima.
Kredit: Foto af F. Konno.

Vilde aber, der bor i skove i Fukushima - den japanske by, der var stedet for en nuklear nedsmeltning kraftværk i 2011 - har lavere blodlegemer end aber fra det nordlige Japan, og bære påviselige niveauer af cæsium i deres organer, har forskerne fundet.

Forskerne studerede blod ændringer og tegn på stråling på 61 aber, der lever 43 miles (70 km) fra Fukushima Daiichi atomkraftværk, omkring et år efter et jordskælv og tsunamien ramte regionen i 2011, hvilket medfører en nedsmeltning af tre af anlæggets reaktorer, der frigives en stor mængde radioaktivt materiale i miljøet.

Resultaterne viste Fukushima aber havde lavere tællinger af røde og hvide blodlegemer og andre blodprodukter dele sammenlignet med 31 aber fra Shimokita Penisula i det nordlige Japan. Forskerne fandt også radioaktivt cæsium i musklerne i Fukushima aber, der spænder fra 78 til 1778 becquerel (enheder af radioaktivitet, der repræsenterer forfald pr sekund) per kilogram, men de fandt ikke noget i Shimokita aber. [7 Craziest Ways Japans Jordskælv Påvirket Earth]

Udsættelse for radioaktive materialer kan have bidraget til blodet ændringer set i Fukushima aber, studere forskere Shin-ichi Hayama og kolleger skrev i deres undersøgelse, offentliggjort i dag (24 juli) i tidsskriftet Scientific Reports. Lavt blodlegemer kunne være et tegn på et svækket immunforsvar og kan potentielt gøre aber sårbare over for smitsomme sygdomme, siger forskerne.

"Resultaterne er i overensstemmelse med, hvad vores gruppe havde fundet med røde blodlegemer og hæmoglobin indhold for børn, der bor omkring Tjernobyl," siger Tim Mousseau, biolog ved University of South Carolina, som ikke var involveret med studiet.

Den Tjernobyl-atomkraftværket i Ukraine eksploderede i 1986. Forskning i kølvandet på katastrofen fundet vedrørende virkninger af stråling på mennesker, dyr, insekter og planter. Den nye undersøgelse af Fukushima aber indikerer den japanske anlæggets nedsmeltning kan have tilsvarende negative konsekvenser.

"Det faktum, at de ser et signal i aber, der bor i Fukushima byen betyder, at der er et vist potentiale direkte relevans for den menneskelige befolkning," Mousseau fortalte levende Science. "Disse aber lever i forureningsniveauer, der er meget lig, hvad mange af de mennesker er også lever i."

I Fukushima har forskere hidtil set betydelige abnormiteter i sommerfugle og stærke effekter på fuglebestande efter lækket radioaktivt materiale.

"Uanset om disse effekter vil fortsætte ind i fremtiden, uanset om de stige eller falde, ingen rigtig ved," Mousseau sagde. [I Fotos: Fukushima Butterflies plaget af defekter]

De studyresearchers fandt også, at blandt unge aber, dem med højere radioaktive cæsium koncentrationer i deres muskler viste lavere hvide blodlegemer. Disse resultater tyder på, at yngre aber kan være mere sårbare over for radioaktive materialer, siger forskerne.

Fukushima Monkeys 'Blood viser tegn på stråling Eksponering

Vilde japanske aber i Fukushima.
Kredit: Foto af F. Konno.

Niveauerne af radioaktivt cæsium er fundet i Fukushima aber er højere end, hvad der bliver rapporteret for den menneskelige befolkning i området, siger Mousseau.

"Det kan være, fordi aber spiser de frugter, svampe og insekter, der er helt forurenede, så de er formentlig at få en langt større eksponering end folk, der spiser relativt uforurenet mad," Mousseau sagde.

Det er imidlertid vanskeligt at afgøre, hvor farlige niveauerne er, fordi virkningerne af eksponering for radioaktivt cæsium ikke er velkendte, og flere undersøgelser er nødvendige for at forstå dette og andre konsekvenser af radioaktivt materiale i miljøet Mousseau sagde.

"Det er virkelig overraskende, hvor lidt forskning støttes i betragtning af de vigtige spørgsmål, der kan besvares ved denne forskning, konsekvenserne for befolkningsgrupper i området, samt den potentielle anvendelighed af denne forskning for enhver fremtidig nuklear ulykke, der måtte opstå. "

Mere forskning vil være nødvendig for at bekræfte, at blodtal i Fukushima aber lave er faktisk forårsaget af udsættelse for stråling, siger Mousseau. Forskerne har udelukket infektionssygdom eller underernæring som årsag til blod ændringer i Fukushima aber, men det er stadig muligt, at deres lavere blodlegemer er simpelthen tilfældige variationer blandt populationer af aber, siger Mousseau.

Forskere skal sammenligne Fukushima aber, der lever i områder med forskellige niveauer for radioaktiv kontaminering med forskellige populationer af aber, der bor i forurenede områder, at være i stand til at sige "med 100 procent tillid til, at dette skyldes strålingen,« Mousseau sagde.

Email Bahar Gholipour eller følge hendealterwired. Følg Live-Sciencelivescience, Facebook & Google+. Oprindeligt offentliggjort på live Science.

Posts Carousel