Frugt og grønt Rig på vitamin A, E, C og PABA


 • Frugt og grønt Rig på vitamin A, E, C og PABA  Frugt og grøntsager bære mange af de næringsstoffer, der er nødvendige for et godt helbred. Photo Credit frugt og grøntsager på en bunke studio isoleret billede ved dinostock fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • En vitamin kan beskrives som en organisk forbindelse, der skaber en fysisk defekt, hvor det mangler i din kost. Ordet vitamin kommer fra ordene "vital" og "amin". Oprindeligt var vitaminer menes at være aminer, nitrogen-baserede forbindelser kendt for deres trannet og dårlig lugt. Selvom vitaminer ikke er aminer, nogle vitaminer gør indeholder dem. De fleste vitaminer kan afledes fra fødekilder, herunder frugt og grøntsager.

  Vitamin A

  To typer af vitamin A kan anvendes af kroppen, preformed vitamin A, kendt som retinol, og beta-caroten, som kroppen omdanner til vitamin A. Det er muligt at få for meget preformed vitamin A. Vitamin A fra beta-caroten på den anden side ikke er toksisk på ethvert niveau. Stigende grad kosttilskud bruger beta-caroten i stedet præfabrikerede vitamin A. Frugt og grøntsager, der indeholder vitamin A er dåse græskar, cantaloupe, mango, squash, søde kartofler, spinat og gulerødder.


  C-vitamin

  C-vitamin udfylder mange roller i kroppen. Som en antioxidant, det neutraliserer frie radikaler, der kan forårsage sygdom. Det bidrager til immunsystemet til at bekæmpe infektioner, og det hjælper med at syntetisere kollagen, der er en del af tænder, gummer, knogler og blodkar. Frugter, der har betydelige mængder af C-vitamin er appelsiner, grapefrugter og jordbær. Grøntsager, der har C-vitamin er tomater, sød rød peber, broccoli og kartofler.


  Vitamin E

  Der er otte typer af antioxidanter, der falder ind under E-vitamin paraply. Din krop bruger kun én aktivt. E-vitamin fungerer som en antioxidant, der opfanger frie radikaler og ødelægger dem. Det spiller også en rolle i trombocytaggregation og udvidelse af blodkarrene. Syntetisk vitamin E har kun halvdelen den biologiske aktivitet af vitamin E findes i fødevarer. Frugter, der indeholder E-vitamin er mango, avocado og æbler. Grøntsager med E-vitamin er søde kartofler, asparges, tomater, majroer og spinat.


  PABA

  PABA står for para-aminobenzoesyre. På et tidspunkt PABA blev kaldt vitamin Bx; Men blev det konstateret, at kroppen ikke kunne syntetisere PABA og en mangel på PABA producerede ingen mangel. PABA anvendes topisk i solcreme for at beskytte huden mod de skadelige ultraviolette stråler. Det anvendes også topisk til en misfarvning af huden tilstand kaldet vitiligo, hvor pigmentering er tabt. Fødevarer, der indeholder PABA er melasse, yoghurt, nyre, lever, klid, ølgær og fuldkorn.

 • Tags:

Posts Carousel