Frugt og fødevarer for at undgå med diabetes


 • Frugt og fødevarer for at undgå med diabetes  Undgå hvide ris, hvis du har diabetes. Photo Credit basmati ris billede ved Carpenter fra Fotolia.com
 • Mange frisk frugt og sunde fødevarer er fremragende kilder til næringsstoffer for tilsyneladende raske voksne. Sådanne tilsyneladende ernæringsrigtige fødevarer kan skabe ravage på dit blodsukker, hvis du har diabetes. Det glykæmiske indeks (se Resources) skelner fødevarer, der er sunde for diabetikere og fødevarer, du ikke bør spise, hvis du har diabetes.

  Egenskaber

  Når du spiser fødevarer med kulhydrater, din krop omdanner partiklerne af mad til glukose, som absorberes i dit blod. Dine muskel-, lever- og fedtceller kan ikke udnytte glukose i blodet, når din bugspytkirtlen ikke kan producere insulin, som det er tilfældet med type I diabetes, eller når dine celler er ufølsomme over for insulin, som det er tilfældet med type II-diabetes. Insulin styrer dit blodsukkerniveau til at opretholde de meget fine kemiske balancer i kroppen. Visse frugter og fødevarer, især når indtages alene, øge din blodsukkerniveauet for hurtigt. Langvarig, forhøjet blodsukker kan føre til nyresygdom, nerveskader, blindhed, lavere lemmer amputationer og hjertesygdomme.


  Overvejelser

  Følg et lavt glykæmisk indeks, eller lav-GI kost, og deltage i en regelmæssig motion program fem til syv dage om ugen for at hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukker. Low-glykæmisk indeks frugter og fødevarer har en GI på 45 eller mindre, og ikke forårsager stigninger i blodsukkeret. Undgå højt glykæmisk indeks fødevarer eller fødevarer med et GI på 70 eller mere, hvis du har diabetes. Fødevarer med et moderat glykæmisk indeks mellem 70 og 45 bør indtages sparsomt og med lavt GI eller ingen GI fødevarer. Usaltede nødder, magert kød og fisk har meget få gram kulhydrater og er ikke tildelt en GI.


  Dårlige frugter

  Hvis du har diabetes, bør du undgå alle frugter dyppet i sirup. Du bør også afstå fra frisk ananas og frisk vandmelon. Undgå tørrede frugter, der har tilsat sukker, såsom rosiner og kandiseret frugt.


  Dårlige Foods

  Hvide ris, bagte kartofler, graham crackers, jelly beans og flere slags ris og havre korn bør undgås, hvis du har diabetes. Holdes væk fra saltkringler, scones, hvidt mel bagels, pommes frites og vafler samt. Du bør også begrænse dit indtag af fødevarer med højt kolesterol, såsom æggeblommer og rejer. Som diabetiker, er du mere tilbøjelige til at have høje niveauer af dårlige kolesterol og er i større risiko for plaque oprustning på væggene i blodårerne.

 • Tags:

Posts Carousel