Føtal Udsættelse for Cellphone Stråling Tied til ADHD-lignende symptomer i mus

  • In Default
  • November 24
  • 6 Views
  • 0 comments

Føtal Udsættelse for Cellphone Stråling Tied til ADHD-lignende symptomer i mus

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Torsdag 15 Marts (healthday News) - I forsøg med mus, føtal eksponering for mobiltelefon stråling syntes knyttet til symptomer i afkom, der ligner opmærksomhed-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) i humane børn, rapporterer Yale forskere.

Disse problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og hukommelse fortsatte, da musene blev voksne og blev værre jo længere de blev udsat for mobiltelefon-stråling i livmoderen, siger forskerne.

"Hypotesen var, at udvikle hjernen kan være mere modtagelige for disse typer af fornærmelser," siger seniorforsker Dr. Hugh Taylor, en professor og chef for afdelingen for reproduktiv endokrinologi og infertilitet i departementet obstetrik, gynækologi og reproduktive videnskaber.

"Vi fandt de synes at have adfærdsmæssige ændringer som ADHD. Jeg ønsker ikke at sensationalize dette - mus ikke har ADHD - men de havde problemer med hukommelsen, impulsivitet og hyperaktivitet, "forklarede han.

Der har været undersøgelser på mennesker, der korrelerer den tid gravide kvinder bruger på en mobiltelefon med deres børns ADHD, tilføjede Taylor.

"Men var disse undersøgelser stort set afvist, fordi der er mange andre ting, der korrelerer med mobiltelefon brug," sagde han. "Denne undersøgelse er den første, der viser, at der er en årsag og effekt-forhold," i det mindste i gnavere, sagde han.

Men mens undersøgelser med dyr kan være nyttigt, eksperter bemærke, at de ofte undlader at producere lignende resultater hos mennesker.

Resultaterne kan derfor ikke direkte ekstrapoleres til kvinder, men de gør viser, at cellphone eksponering under graviditet kan have virkninger, siger Taylor. "Vi er nødt til at begynde at tænke over, hvor meget er sikkert i mennesker og begrænse at eksponering," sagde han.

"Jeg tror, ​​vi er nødt til at være forsigtig med radio-frekvens eksponeringer hos gravide kvinder," sagde han. "Strålingen kan få konsekvenser for den udviklende hjerne."

Rapporten blev offentliggjort i marts 15 spørgsmålet om videnskabelige rapporter.

I løbet af 19 dage af graviditeten, Taylors hold udsat mus for stråling fra en tændt - men dæmpet og bragt til tavshed - cellphone placeret over buret.

I en anden gruppe blev mus holdt under de samme betingelser, men med en deaktiveret telefon.

Forskeren målte elektriske aktivitet i hjernen hos voksne mus, der blev udsat for stråling som fostre. Desuden er de gennemførte psykologiske og adfærdsmæssige tests.

De fandt musene udsat for stråling tendens til at være mere hyperaktive og havde forøget angst og reduceret hukommelse.

Forklaringen på dette resultat er ikke klart, siger Taylor. Det kan være på grund af opvarmning af udviklingslandene hjerneceller eller elektriske ændringer i disse celler, teoretiserede han.

Taylor bemærkede, at du ikke behøver at være tale i mobiltelefon til at blive udsat for radio-frekvens stråling: "Der er altid stråling transmitteres, så længe mobiltelefon er tændt," sagde han.

Taler for mobiltelefon industrien, John Walls, en talsmand for CTIA-Wireless Association, sagde, at "peer-reviewed videnskabelige beviser overvældende har indikeret, at trådløse enheder inden for de grænser, der er fastsat af FCC, ikke udgør en risiko for folkesundheden eller forårsage nogen sundhedsskadelige virkninger. "

Nogle læger mener dog, at mere undersøgelse kunne være berettiget.

Dr. Francene Gallousis, en perinatologist på Northern Westchester Hospital i Mt. Pisco, NY, sagde, at "Jeg tror, ​​der er noget at alt dette, men jeg ved ikke præcis, hvad det er, eller hvordan bekymret vi skal være lige nu."

"Det kan ikke ignoreres - det skal undersøges," tilføjede hun.

Gallousis gjorde tyder på, at for at være sikker, kvinder bør begrænse deres eksponering for mobiltelefon stråling. Hun rådede dem til at forsøge at begrænse den tid, taler i mobiltelefon, og ikke forlade det på, hvis det ikke behøver at være.

Dr. Nagy Elsayyad, en assisterende professor i afdelingen for stråling onkologi ved universitetet i Miami Sylvester Comprehensive Cancer Center, har kigget på cellphone stråling og risikoen for kræft. Han mener også, at det stadig er for tidligt at sige, om de virkninger, der ses i mus oversætte til mennesker.

"Det fund er interessante, men meget foreløbig," sagde han. "Dette er hypotese-genererende forskning, så det er for tidligt at springe til nogen konklusioner, men det er værd at lægge forskningen penge ind."

Flere oplysninger

For mere om ADHD, besøge amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

KILDER: Hugh S. Taylor, MD, professor og chef, division af reproduktiv endokrinologi og infertilitet, afdeling af obstetrik, gynækologi og reproduktive videnskaber, Yale University School of Medicine; John Walls, talsmand, CTIA-Wireless Association; Francene Gallousis, MD, perinatologist, Northern Westchester Hospital, Mt. Kisco, NY; Nagy Elsayyad, MD, adjunkt, Institut for Radiation Oncology, University of Miami Sylvester Comprehensive Cancer Center; 15 marts 2012, videnskabelige rapporter

Sidst opdateret: 15 marts 2012

Posts Carousel