Forskere Probe Molekylær Årsag til Glaukom


Forskere Probe Molekylær Årsag til Glaukom

Torsdag, september 11, 2014 (healthday News) - En roman studie af mus har kastet nyt lys over den molekylære basis for grøn stær, som er en førende årsag til blindhed i USA.

Baseret på deres resultater, forskere fra Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago sagde, at de arbejder på at udvikle øjendråber, der måske en dag helbrede sygdommen i mennesker.

"Dette er et stort skridt fremad i forståelsen af ​​årsagen til sygdommen, der stjæler synet fra 60 millioner mennesker verden over," undersøgelse ledende forfatter Dr. Susan Quaggin, en Northwestern nephrologist, sagde i et universitet pressemeddelelse. "Det giver os fodfæste til at udvikle nye behandlinger."

Glaukom, som ikke har nogen kur, blokerer dræning af væske fra øjet, som derefter opbygger tryk, som kan skade nethinden og synsnerven.

Det fartøj, der er afgørende for korrekt dræning i øjet er kendt som Schlemms kanal. Ved hjælp af en musemodel af glaukom, forskerne identificeret en kemisk signalvejen, der er afgørende for vækst, udvikling og velfungerende kanalen. Den vej kræver et stof kaldet Tie2 og en vækstfaktor kaldet angiopoietin. Hvis manglede enten, musene var ikke i stand til at gøre Schlemm kanaler og udviklet glaukom, rapporterer undersøgelse, offentliggjort 9 september i The Journal of Clinical Investigation.

"Vi har virkelig naglet den vej som værende kritisk," Quaggin noteret. "Nu ved vi disse to stoffer er vigtige faktorer i udviklingen af ​​grøn stær, som ikke var kendt før."

Selv om undersøgelsen involveret mus og dyreforsøg ofte undlader at producere lignende resultater hos mennesker, siger forskerne deres resultater forventes at være relevante for grøn stær i mennesker. Både Tie2 og angiopoietin sandsynligvis involveret i human grøn stær, de foreslog.

"Musen model er så ligner det, vi ser hos patienter med grøn stær," sagde Quaggin. "Nu kan vi forstå, hvordan forhøjet tryk fører til beskadigelse af neuroner i synsnerven."

Quaggin, der er direktør for Feinberg Cardiovascular Research Institute og chef for nefrologi og hypertension ved Feinberg og Northwestern Memorial Hospital, arbejder med et team af forskere til at udvikle en øjendråber, der udløser genvækst af tilstoppet fartøj eller Schlemms kanal.

"Vores mål er nu at vokse nye" rør "eller fartøjer at helbrede glaukom," konkluderede Quaggin, som også er Charles Mayo Chair of Medicine på Feinberg. "Tænk, hvis vi kunne vokse en større Schlemms kanal i nogen med glaukom at sænke trykket i øjet. Det er, hvad vi håber på med denne nye øjendråber. "

Flere oplysninger

Den Glaukom Research Foundation giver mere information om grøn stær.

Posts Carousel