Forskere Oplev Stof, der forårsager smerte

  • In Default
  • January 12
  • 3 Views
  • 0 comments

Forskere Oplev Stof, der forårsager smerte

Onsdag 28 April (healthday News) - Den menneskelige krop producerer et stof, der ligner capsaicin - hvilket gør chili peber hot - på steder af smerte, og blokering produktion af dette stof kan lette smerter, viser en ny undersøgelse.

Resultaterne kan føre til udvikling af ikke-vanedannende smertestillende, ifølge forskere på University of Texas Health Science Center i San Antonio.

I arbejdet med mus, forskerne fandt, at en familie af fedtsyrer kaldes oxideret linolsyre metabolitter (OLAMs) spiller en vigtig rolle i biologi af smerte.

"Dette er et stort gennembrud i forståelsen af ​​mekanismerne af smerte og hvordan man mere effektivt at behandle det," senior investigator Kenneth Hargreaves, formand for Institut for Endodonti i Dental School ved UT Health Sciences Center, sagde i et UT pressemeddelelse.

"Disse data viser for første gang, at OLAMs udgør en ny familie af naturligt forekommende capsaicin-lignende midler, og kan forklare den rolle, som disse stoffer i mange smertetilstande. Denne hypotese antyder, at agenter blokerer enten produktionen eller virkningen af ​​disse stoffer kan føre til nye behandlingsformer og farmakologiske interventioner for forskellige inflammatoriske sygdomme og smerter lidelser som gigt, fibromyalgi og andre, herunder smerter forbundet med kræft. "

Forskerne udviklet to nye klasser af smertestillende medicin, der er målrettet OLAMs.

"Næsten alle vil opleve vedvarende smerter på et tidspunkt i deres liv," Dr. Hargreaves sagt. "Vores resultater er virkelig spændende, fordi de vil tilbyde læger, tandlæger og patienter flere muligheder i receptpligtig smertestillende medicin. Derudover kan de hjælpe omgå problemet med afhængighed og afhængighed til smertestillende medicin, og vil have potentiale til at gavne millioner af mennesker, der lider af kroniske smerter hver dag. "

Forskningen blev offentliggjort April 26 i Journal of Clinical Investigation.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Institute of Neurologiske Lidelser har mere om smerte.

- Robert PREIDT

KILDE: Texas Health Science Center i San Antonio, pressemeddelelse, April 26, 2010

Sidst opdateret: April 28, 2010

Posts Carousel