Forskere identificere gener Forbundet med migræne

  • In Default
  • February 17
  • 2 Views
  • 0 comments

Forskere identificere gener Forbundet med migræne

Søndag, 12 Juni (healthday News) - Forskere har identificeret tre gener forbundet med migræne hovedpine og konstateret, at mennesker, der arver en af ​​disse gener har en 10 til 15 procent større risiko for tilstanden.

Migræne hovedpine - en abnormitet i svaret af nerveceller til stimuli - er karakteriseret ved tilbagevendende svær hovedpine, som ofte resulterer i kvalme samt følsomhed over for lys og lyd.

Ved undersøgelsen genetiske data fra mere end 23.000 kvinder, herunder over 5.000 migrænikere, fandt forskerne en sammenhæng mellem hovedpine og variationer i tre gener: TRPM8 (som spiller en rolle i følsomhed over for kulde og smerte), LRP1 (et gen involveret i transmission af signaler mellem neuroner) og PRDM16.

"Mens migræne forbliver ufuldstændigt forstået og dens underliggende årsager svært at pin ned, identificere disse tre genetiske varianter hjælper kaste lys over de biologiske rødder til dette fælles og invaliderende lidelse," undersøgelsens ledende forfatter, Dr. Daniel Chasman, adjunkt i den forebyggende medicin division på Brigham and Women Hospital og Harvard Medical School, sagde på et hospital pressemeddelelse.

En migræne ekspert kaldet resultaterne "meget spændende."

"Tankegangen i lang tid, var, at migræne er mest almindeligt en multi-genetisk sygdom med potentielt mange genetiske variationer, der bidrager," bemærkede Dr. Audrey Halpern, klinisk lektor i afdelingen for neurologi på NYU Langone Medical Center i New York City . "Vi klart forstå nu, at migræne er en tilstand karakteriseret ved forstyrret sensorisk forarbejdning."

Selvom undersøgelsens forfattere sagde resultaterne er opmuntrende, at de bemærkede, at der er behov for mere forskning for bedre at forstå præcis, hvordan hver af disse tre gener er forbundet med migræne.

Halpern enige om, at meget mere undersøgelse ligger forude for at optrævle genetik på migræne.

"Dette aktuel forskning vil hjælpe os til mere fuldt ud at forstå, hvad der sker i løbet af migræne, men der er også meget mere at lære," sagde hun. "Vi har altid vidst, det er en genetisk sygdom - men de sidste 10 år, vi har lært, det er en neurologisk tilstand. Denne undersøgelse bringer disse to ideer sammen. "

Rapporten er offentliggjort i 12 Juni online udgave af tidsskriftet Nature Genetics.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om migræne.

- Mary Elizabeth Dallas

KILDER: Audrey Halpern, MD, klinisk assistent professor ved Institut for neurologi, NYU Langone Medical Center, New York; Brigham og kvinders Hospital, pressemeddelelse, juni 12, 2011

Sidst opdateret: 13 juni 2011

Posts Carousel