Forskere Brug Brain scanninger til 'læse' folks følelser

  • In Default
  • January 17
  • 3 Views
  • 0 comments

Forskere Brug Brain scanninger til 'læse' folks følelser

Onsdag 19 juni (healthday News) - Happy? Gal? Bange? Forskere har nu udviklet den første computermodel af hjerneaktivitet, der kan anvendes til at identificere folks følelser, ifølge en ny undersøgelse.

Teknikken er udviklet ved hjælp 10 skuespillere, som blev bedt om at tilfældigt og gentagne gange gå ind i ni følelsesmæssige tilstande - vrede, afsky, frygt, lykke, begær, stolthed, misundelse, sorg og skam - mens deres hjerner blev overvåget af funktionel MRI.

For at identificere de følelser i hjernen, forskerne brugte deltagernes neurale aktivering mønstre i de tidlige scanninger for at identificere de følelser opleves i senere scanninger.

Forskning på følelser har været vanskeligt på grund af manglen på pålidelige metoder til at vurdere dem, mest fordi folk har tendens til at være tilbageholdende med at ærligt videregive deres følelser. Forsøg kompliceres yderligere af det faktum, at folk ikke kan være bevidst om mange af deres følelsesmæssige reaktioner, ifølge holdet på Carnegie Mellon University.

"Denne forskning introducerer en ny metode med potentiale til at identificere følelser uden at påberåbe sig folks evne til at selvrapportering," undersøgelse ledende forfatter Karim Kassam, en assisterende professor i social- og beslutningsprocesser videnskaber, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Det kunne bruges til at vurdere en persons følelsesmæssige reaktion på næsten enhver form for stimulus; for eksempel, et flag, et varemærke eller en politisk kandidat, "Kassam forklaret.

Undersøgelsen vises i juni 19 udgave af tidsskriftet PLoS One.

Undersøgelse medforfatter Amanda Markey, en ph.d.-studerende i afdelingen for sociale og beslutningsprocesser videnskaber, sagde "På trods åbenbare forskelle mellem folks psykologi, forskellige mennesker har en tendens til neuralt indkode følelser i bemærkelsesværdigt samme måde."

Forskerne planlægger at bruge den nye computer model til at tackle en række udfordrende problemer i følelser forskning, herunder identifikation af følelser, som folk er aktivt forsøger at undertrykke og flere følelser opleves på samme tid, ligesom blanding af glæde og misundelse du måske føle, når du hører om en vens lykke.

Forskningen blev støttet af det amerikanske National Institute of Mental Health.

Flere oplysninger

Helpguide.org forklarer betydningen af ​​følelsesmæssige sundhed.

Posts Carousel