Forskellen mellem Gambling Addiction & Stof Addiction

 • In Default
 • March 25
 • 15 Views
 • 0 comments

 • Forskellen mellem Gambling Addiction & Stof Addiction  Ludomani er ligesom og i modsætning til andre former for afhængighed. Photo Credit gambling billede ved Photosani fra Fotolia.com
 • Addiction medicin er en kompleks speciale der beskæftiger sig med behandling af forskellige former for stof og adfærdsmæssige afhængighed. Stof afhængighed kan omfatte alkohol og ulovlige og receptpligtig medicin, samt andre kemikalier. Adfærdsmæssige afhængighed kan omfatte mad, sex og hasardspil. Præcis hvordan disse to kategorier af afhængighed er relateret har været genstand for megen debat.

  Gambling Addiction

  Ludomani, også kendt som kompulsiv eller ludomani, er den manglende evne til at styre trangen til at tage risici. Gambling misbrugere håber på det "store gevinst", men de ofte gamble væk deres gevinster. Spændingen ved risikoen og suset af adrenalin er højder forbundet med gambling. Dem med en ludomani ofte befinder sig overfor økonomisk ruin, hvis de ikke får behandling.


  Stof Addiction

  Stof afhængighed er en afhængighed af alkohol, ulovlige narkotika, medicin, tobak eller andre kemikalier. Dem med stof afhængighed er tiltrukket af de biologiske reaktioner forårsaget af narkotika eller alkohol. Hvis stoffet er en stimulans, misbrugeren oplever en intens rush. Depressivt kemikalier tillader misbrugeren til "glemme" og "mellow". Ofte et stof misbruger er afhængige af mere end én kemisk, såsom cigaretter og alkohol.


  Kemisk Afhængighed

  En væsentlig forskel mellem ludomani og stofmisbrug er, at stofmisbrug er forbundet med kemisk afhængighed. Efter at opretholde en nær konstant niveau af et bestemt stof, kroppen begynder at stole på det. Når misbrugeren stopper anvender stoffet han oplever tilbagetrækning. Afhængig af stoffet, kan tilbagetrækning blive livstruende, hvis det ikke er overvåget.
  Ludomani manipulerer biokemikalier allerede til stede i kroppen. Derfor ikke tilbagetrækning fra gambling ikke tage væk kemikalier fra kroppen og ikke forårsager de samme fysiologiske abstinenssymptomer.


  Sundhedsmæssige betænkeligheder

  De stoffer oftest misbrugt tendens til at være hårde på kroppen, især med tilbagevendende brug. Afhængigt af kemiske, er der også en betydelig risiko for overdosering. Mange kemikalier kræver inhalation eller injektion, hvilket øger risikoen for forskellige sygdomme, såsom emfysem og sygdomme blodbårne. Forholdsvis, gambling har lidt sundhedsrisiko, medmindre den er kombineret med andre risikofyldte adfærd, såsom rygning eller mangel på rutine sundhedspleje.


  Kognition

  Både alkoholikere og ludomaner deler en strukturel hjerne abnormitet, der typisk er forbundet med dysfunktionelle impulskontrol, højere ræsonnement og beslutningstagning, ifølge Dr. Marc N. Potenza, en afhængighed psykiater i Middletown, Connecticut. Men når man sammenligner den kognitive funktion alkoholikere og gambling narkomaner, alkoholikere har flere problemer med kognitiv funktion og forsinket reaktionstid, når de træffer beslutninger, i henhold til Potenza. Dette synes at indikere nogle forskelle i neurokemiske processer mellem ludomani og stofmisbrug.


  Ligheder

  Ludomani og stofmisbrug har lignende adfærdsmønstre. I begge sygdomme, misbrugeren har tendens til at ansætte manipulation og skattesvig. Han afbryder sig fra kære til at bevare sin afhængighed. Begge har ofte økonomiske vanskeligheder som følge af deres afhængighed. De fleste misbrugere går gennem perioder med remission, hvor de kan undlade at stemme. Ofte tager det flere forsøg til fuldt ud at forlade deres afhængighed, og de fleste har brug for hjælp til endelig at stoppe.


  Konklusion

  Afhængighed til gambling og kemiske stoffer, deler mange egenskaber, men har grundlæggende forskelle. Dette har ført til bekymring for klassificering af afhængighed i fremtiden. Men uanset hvordan de er klassificeret, vanedannende adfærd, der negativt påvirker en persons liv har brug for hjælp.

 • Tags:

Posts Carousel