Forhøjet kreatinin Niveauer og Neuroblastom

 • In Default
 • July 19
 • 18 Views
 • 0 comments

 • Forhøjet kreatinin Niveauer og Neuroblastom  Neuroblastomas er mest almindelige hos børn yngre end 5. Kreditering Thomas Northcut / Stockbyte / Getty Images
 • Kreatinin er et biprodukt af metabolisme ved de muskler, der normalt filtreres ud af kroppen via nyrerne. Høje kreatinin niveauer i din krop kan indikere nedsat nyre funktion, diabetes eller medicin-induceret forringelse af kreatinin filtrering. Neuroblastom er en type cancertumor, der udvikler sig på nervevæv og er almindeligt forekommende hos spædbørn og børn. Den neurologisk svækkelse, der kan opstå med en neuroblastom kan forårsage niveauer af kreatinin niveauer til at stige hos børn med denne betingelse.

  Kreatinin

  Når musklerne kontrakt, de producerer et affald eller biprodukt kaldet kreatinin. For folk med normal nyre funktion, er creatinin filtreres og udskilles i urinen. Jo mere du engagere dine muskler, jo mere kreatinin du har tendens til at have løbe gennem din krop. Bodybuildere, i modsætning til løbere, har højere kreatinin niveauer, men ikke et giftigt niveau. Toksiske niveauer af kreatinin opstår, når kroppen ikke er i stand til at filtrere stoffet effektivt. Tests for at fastslå kreatinin niveauer er generelt udført for at bestemme funktionen af ​​dine nyrer, ifølge MayoClinic.com.


  Neuroblastom

  Neuroblastom mest almindeligt påvirker børn yngre end 5, ifølge National Institutes of Health. De fleste af disse tumorer har oprindelse i bughulen, selv om de også kan forekomme i andre områder. Første symptomer på en neuroblastom omfatter feber, generaliseret sygdom, vægt og appetit tab. Behandlingen afhænger af sværhedsgraden og placeringen af ​​tumoren, men næsten altid indebærer kirurgisk fjernelse. Efter fjernelse, kan kemoterapi eller strålebehandling også administreres for at mindske risikoen for tilbagefald.


  Høj Kreatinin i børn med Neuroblastom

  Børn med neuroblastom kan have høje creatininniveauer grund af svækkelse af nyrer fungerer. En undersøgelse 1991 offentliggjort i "Radiologi" fundet, at børn med neuroblastom oplever ofte atrofi af nyrerne, der forårsager nedsat funktion. Selv nyrerne blev berørt, de resulterende kreatinin niveauer varierede. Selv om en høj kreatinin niveau kan indikere problemer med nyre funktion, forklarer MayoClinic.com at det også kan indikere dehydrering eller effekten af ​​visse medikamenter. Kostændringer og medicin kan ikke vende nyreskader, men de kan mindske risikoen for, at det vil fortsætte.


  Overvejelser

  Prognosen for et barn med neuroblastom tendens til at afhænge af det stadium, hvor det er diagnosticeret. Ifølge den amerikanske Pediatric Kirurgisk Association, overlevelsesrater også variere med tumor placering. Neuroblastomer, der vises i nakken eller bækken har en næsten 100 procent recovery rate, mens dem, der vises i brystet har en lavere overlevelse. Undersøgelse og overvågning af kreatinin niveauer i børn med neuroblastom kan indikere nyre funktion og kan også overvåge effektiviteten af ​​behandlingsmetoder for at bevare funktion.

 • Tags:

Posts Carousel