Fordele af fiskeolie til hjertepatienter Adspurgt

  • In Default
  • August 17
  • 6 Views
  • 0 comments

Fordele af fiskeolie til hjertepatienter Adspurgt

Getty Images

Af Amanda Gardner

Mandag 9 april, 2012 (Health.com) - fiskeolie kosttilskud, der indeholder omega-3 fedtsyrer menes at fremme hjerte sundhed, kan ikke gavne folk, der allerede har haft et hjerteanfald eller slagtilfælde, ifølge en ny gennemgang af tidligere offentliggjorte undersøgelser.

Gennemgangen, som vises i denne uge i Archives of Internal Medicine, dækker 14 kliniske studier, der inkluderede mere end 20.000 mennesker med en historie af hjerte-kar-sygdom. Efter at samle og re-analyse af data for forsøg, fandt forskerne ingen forskelle i risikoen for nye hjertetilfælde eller hjerte-relaterede dødsfald i mennesker, der tager fiskeolie kosttilskud versus placebo.

"Der er ingen beviser for, at omega-3 tilskud er effektiv til sekundær forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme," siger ledende forfatter Seung-Kwon Myung, MD, en forsker i afdelingen for familien medicin på Seoul National University, i Sydkorea.

Fiskeoliekapsler indeholder to omega-3 fedtsyrer også findes i fede fisk, eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). Læger og forskere har været interesseret i den potentielle kardiovaskulære påvirker af disse fedtsyrer siden 1970'erne, når undersøgelser først kaldet opmærksom på de lave satser for hjertesygdomme i kulturer med en fisk-heavy kost.

Relaterede links:

  • De 10 bedste fødevarer til dit hjerte
  • Hjerte-sund Regler to Live By
  • 10 sunde fisk opskrifter

Tidlige kliniske forsøg antydede, at omega-3 fedtsyrer kan have egenskaber, der bekæmper inflammation, blodpropper, og hærdning og forsnævring af arterierne (åreforkalkning), men disse fordele er aldrig blevet bekræftet endeligt. Undersøgelser, herunder dem i mennesker med eksisterende hjertesygdom, har givet blandede resultater.

Den nye revision, der er kendt som en meta-analyse, er den første af sin slags siden 2009. I modsætning til den tidligere undersøgelse, som fandt, at fiskeolie kosttilskud reduceret hjerte-relaterede risiko med 13% død sammenlignet med placebo, Myung og hans kolleger fundet nogen sammenhæng mellem fisk brug olie og risikoen for pludselig hjertedød, hjerteanfald (både dødelige og fatal), hjerte-relaterede brystsmerter, hjertesvigt eller slagtilfælde.

Dette fund er langt fra det sidste ord om emnet, dog. Den "Juryen er stadig ude," siger JoAnn E. Manson, MD, direktør for forebyggende medicin på Brigham and Women 's Hospital i Boston.

I en redaktionel ledsager revision, Manson og en medforfatter påpege, at de fleste af forsøgene Myung kiggede på inkluderet færre end 500 deltagere og varede mindre end to år, og nogle brugte relativt lave doser af EPA og DHA. Alle disse faktorer kunne have skæv analysen, siger Manson.

Desuden hjertepatienter i de nyere forsøg-herunder dem udgivet siden 2009-tendens til at tage receptpligtig medicin såsom kolesterolsænkende statiner, som kunne have skjulte fordelene af fiskeolie, siger Manson, der gennemfører en storstilet forsøg på D-vitamin og omega-3 fedtsyrer til forebyggelse af både hjertesygdomme og cancer.

"Jeg tror ikke, at [disse resultater] betyder, at omega-3 fedtsyrer, der ikke vil blive vist sig at have en rolle, især i den primære forebyggelse, i befolkninger, der ikke tager flere medikamenter," Manson tilføjer.

Indtil fordelene ved fiskeolie kosttilskud kan bekræftes eller udelukkes, hjertepatienter og andre, forsøger at opretholde et sundt hjerte bør få deres omega-3 fedtsyrer direkte fra fede fisk som laks og tun, siger Myung. Han anbefaler "mindst to portioner fisk om ugen" -men ikke kosttilskud-til hans egne patienter.

Manson er enig. "Jeg tror, ​​at beviserne er stærke nok til at anbefale mindst to portioner om ugen af ​​fisk, helst den mørkere, fede fisk, der er højt indhold af omega-3 fedtsyrer," siger hun.

Posts Carousel