For unge børn, for lidt søvn Knyttet til senere Fedme


For unge børn, for lidt søvn Knyttet til senere Fedme

Torsdag 11 DECEMBER, 2014 (healthday News) - Mangel på søvn og søvnrelaterede vejrtrækningsproblemer synes at øge børns risiko for fedme, en ny undersøgelse fund.

Hvad der ikke fremgår af undersøgelsen, er imidlertid, om de søvn problemer faktisk forårsage fedme, eller hvis noget andet kunne forklare sammenhængen mellem søvnproblemer og fedme.

Forskere analyserede data fra omkring 1.900 unge i England. Forskerne havde omkring 15 års opfølgning på børnene. De, der fik den mindste mængde af søvn i alderen 5 og 6 havde mellem en 60 procent og 100 procent øget risiko for at blive overvægtige som 15-årig (For børn i alderen 5 eller 6, færre end 10,5 timer søvn hver nat anses for lidt , ifølge forskerne.)

Børn, der fik for lidt søvn på andre aldre var ikke øget risiko for fedme, ifølge undersøgelsen.

Forskerne fandt også, at en fjerdedel af børnene var en øget risiko for fedme på grund af søvnrelaterede åndedrætsproblemer såsom snorken og søvnapnø. Dem med de mest alvorlige søvnrelaterede vejrtrækningsproblemer var dobbelt så tilbøjelige til at blive overvægtige som aldre 7, 10 og 15.

Risikoen var lidt lavere hos børn, hvis søvnrelaterede åndedrætsproblemer toppede i alderen 5 eller 6, men var stadig 60 procent til 80 procent højere end blandt dem uden søvnrelaterede åndedrætsproblemer.

Forskerne har ikke se på, om børn med begge disse risikofaktorer havde en højere risiko for fedme end dem med blot én af de risikofaktorer.

"I de seneste år er mangel på søvn blevet et velkendt risiko for fedme blandt børn," undersøgelse forfatter Karen Bonuck, professor i familie og social medicin og obstetrik, gynækologi og kvinders sundhed på Albert Einstein College of Medicine i New York City , sagde i et kollegium pressemeddelelse.

"Vi ved, at vejen til fedme ofte begynder tidligt i livet. Vores forskning styrker tilfældet, at utilstrækkelig søvn og SDB (sleep-uorganiseret vejrtrækning) - især når stede tidligt i barndommen - øger risikoen for at blive overvægtige senere i barndommen, "tilføjede hun.

»Hvis forringet søvn i barndommen er endeligt vist sig at forårsage fremtidig fedme, kan det være afgørende for forældre og læger til at identificere søvnproblemer tidligt, så der kan træffes korrigerende foranstaltninger og fedme forebygges. Med fedme blandt svævende på 17 procent i USA, er vi håber, at bestræbelserne på at løse begge disse risikofaktorer kan have en enorm indvirkning på folkesundheden, "Bonuck indgået.

En almindelig årsag til søvnrelaterede åndedrætsproblemer hos børn er forstørrede mandler eller polypper. Hvis disse er et problem, kan de fjernes gennem kirurgi. En anden mulig årsag er forskydning af kæberne og tænder. Dette problem kan behandles med en nattevagt eller tandregulering.

Learning gode sovevaner kan hjælpe børn får tilstrækkelig søvn, sagde Bonuck.

Undersøgelsen blev offentliggjort online 11 december i The Journal of Pediatrics.

Flere oplysninger

De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse har mere om fedme blandt børn.

Posts Carousel