For meget fosfor i kroppen


 • For meget fosfor i kroppen  Fisk er en god kilde til phosphor. Photo Credit George Doyle / Stockbyte / Getty Images
 • Kun overgået calcium, fosfor er den mest rigelige mineral i kroppen, og det er nødvendigt for sådanne processer som produktion og lagring af energi. Dog kan blive for meget fosfor være farligt. Mineralet kan ophobes i kroppen, hvis du har en nyresygdom, eller hvis du indtager for meget fosfor og ikke nok calcium. Tal med din læge, hvis du er bekymret for mængden af ​​fosfor i kroppen.

  Risiko for for meget Fosfor

  Når din krop har meget høje niveauer af fosfor, kan mineralet sammen med calcium i dit blod og danner aflejringer i dine muskler og andre bløddele, får dem til at hærde. Fosfor kan forstyrre din bodyâ € ™ s brug af andre mineraler som jern, magnesium og zink, og kan forårsage diarré. Generelt dette sker typisk i mennesker, hvis organer har en alvorlig dysfunktion i den måde, de regulerer calcium, eller hos patienter med svær nyresygdom. Men fordi vestlige kost tendens til at være høj i fosfor, kan dine niveauer stige på grund af din fødeindtagelse samt - især hvis du også forbruge fosfor kosttilskud.


  Balance mellem calcium og fosfor

  For at holde dine knogler stærke, er du nødt til at opretholde en balance mellem calcium og fosfor i kroppen. Jo mere fosfor du spiser, jo højere dine behov for calcium bliver. Fordi din krop bruger lagret calcium fra dine knogler, når det ikke få nok fra, hvad du spiser, akkumulere for meget fosfor i kroppen kan påvirke din knogletæthed og sætte dig i risiko for knogleskørhed. Ifølge University of Maryland Medical Center, vestlige kost består typisk to til fire gange mere fosfor end calcium. Opretholde en balance vil sænke din risiko for knogleskørhed og tab af knoglemasse.


  Funktion og Kilder

  Mens farlige i høje niveauer, fosfor er et vigtigt næringsstof for din krop. Det hjælper dine nyrer slippe af affald og kan reducere muskelsmerter efter anstrengende motion. Dine væv og celler har brug for fosfor til at vokse og reparere sig selv, og de mineralske hjælpemidler i reguleringen af ​​din puls og ledning i nerverne så godt. Ifølge både MedlinePlus og University of Maryland Medical Center, voksne har brug for 700 milligram fosfor om dagen. God mad kilder omfatter dem rige på protein, såsom fisk og æg, samt tørret frugt, hvidløgsfed og fuldkorn.


  Yderligere overvejelser

  En mangel på fosfor kan også være farligt og medfører symptomer som knoglesmerter og træthed. Dette er sjælden i USA, og medmindre du har hypofosfatæmi - hvilket er lavt fosfor i kroppen - eller en anden medicinsk tilstand, vil du ikke sandsynligt nødt kosttilskud for at opfylde RDA. Spørg din læge, før du foretager ændringer i kosten eller begynde at tage nye kosttilskud for at undgå at få for meget fosfor.

 • Tags:

Posts Carousel