Følesans "Faster" i De Blind fra fødslen

  • In Default
  • November 7
  • 4 Views
  • 0 comments

Følesans "Faster" i De Blind fra fødslen

ONSDAG 27 OKT (healthday News) - Den følesans virker hurtigere i mennesker, der har været blind fra fødslen end i dem med normalt syn eller dem, der blev blind senere i livet, en ny undersøgelse fund.

Canadiske forskere testede følelse i spidsen af ​​pegefingeren på 57 mennesker med forskellige niveauer af synstab og 89 seende. De fandt, at de 22 deltagere, der havde været blind siden fødslen kunne behandle taktil information mest hurtigt og præcist. De læser også Braille den hurtigste.

Undersøgelsen vises i 27 oktober nummer af The Journal of Neuroscience.

"Vores resultater viser, at den ene måde, hjernen tilpasser sig den manglende vision er at fremskynde følesansen. Evnen til hurtigt at behandle ikke-visuelle informationer formentlig øger livskvaliteten for blinde personer, der er afhængige til en ekstraordinær grad på de ikke-visuelle sanser, "lederen af ​​undersøgelsen Daniel Goldreich af McMaster University i Hamilton, Canada, sagde i et tidsskrift nyheder frigivelse.

Men forskerne sagde, det er ikke klart, om dette hurtigere opfattelse af berøring skyldes hjernen ændringer i forbindelse med blindhed eller på grund af en levetid på praktiserende punktskrift.

Resultaterne tyder på, at mangel på visuel oplevelse kan ændre, hvordan hjernen bearbejder information erhvervet ved berøring, siger Richard Held, en ekspert i hjerne og visuelle udvikling ved Massachusetts Institute of Technology, som ikke var tilknyttet undersøgelsen.

"Den øgede dygtighed taktil integration synes at tegne sig for den bemærkelsesværdige hastighed Braille-læsning demonstreret ved nogle medfødt blinde individer," tilføjede han.

Flere oplysninger

Den amerikanske Foundation for the Blind giver tips til at leve med synstab.

- Robert PREIDT

KILDE: The Journal of Neuroscience, pressemeddelelse, 26 Oktober 2010.

Sidst opdateret: 27 Oktober 2010

Posts Carousel