Fødevarer, der indeholder Vitaminer B4, C, E & K

 • In Default
 • November 6
 • 21 Views
 • 0 comments

 • Fødevarer, der indeholder Vitaminer B4, C, E & K  Fødevarer, der indeholder vitaminer B4, C, E & K Kreditering grøntsager billede ved dinostock fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Vitaminer B4, kan C, E og K alle findes i fødevarer samt i vitamintilskud. Vitaminer B4 og C er vandopløselige, hvilket betyder at de opløses i vand og udskilles fra kroppen via urin eller fæces, når ikke umiddelbart nødvendigt. Vitamin E og K er fedtopløselige, hvilket betyder at de opløses i fedt og er lagret i leveren når det ikke bruges. Det er vigtigt at have et dagligt indtag af vandopløselige vitaminer, fordi disse er dem der ikke er lagret til senere brug.


  B4

  Vandopløseligt vitamin B4 er også kendt som adenin. Dette vitamin er nødvendig for produktionen af ​​adenosintriphosphat (ATP), som muliggør transport og frigivelse af cellulær energi til metabolisme. Ølgær og fuldkorn indeholder vitamin B4; vitaminet er fundet i forbindelse med andre B-vitaminer i brød og korn. Mindre mængder kan findes i urter og krydderier som salvie, pebermynte, kommen frø og ingefær.


  C-vitamin

  C-vitamin, et andet vandopløseligt vitamin, støtter immunsystemet. Det er en antioxidant, og kan hjælpe med at forhindre skader celle ifølge HealthCheckSystems.com. Det er almindeligt forekommende i citrusfrugter som appelsiner og grapefrugter. Den højeste koncentration af C-vitamin er fundet i en vestindisk kirsebær kaldet acerola. Andre valg er røde og søde peberfrugter, papaya, jordbær og tranebær.


  Vitamin E og K

  Vitamin E og K er de fedtopløselige vitaminer. De absorberes via fedt i kroppen, dispergeret i blodbanen og oplagres i leveren. Disse vitaminer kan ophobes i kroppen, så sørg for at følge retningslinjerne indtagelse. Vitamin E er en antioxidant, så det hjælper med at forhindre skader på cellestrukturer, ifølge National Institutes of Health. Vegetabilske olier, margarine, nødder og grønne bladgrøntsager indeholder betydelige mængder. Men olivenolie er ikke høj i vitamin E. Vitamin K er den anden fedtopløselige vitamin. Uden den ville vores blod ikke koagulere. Grøn grønne grøntsager er gode kilder, såsom grønkål, kål og spinat. Grøntsager som broccoli, rosenkål, selleri og ærter er andre gode valg.

 • Tags:

Posts Carousel