Fødevarer, der indeholder Saponiner

 • In Default
 • January 1
 • 194 Views
 • 0 comments

 • Fødevarer, der indeholder Saponiner  Vegetarisk kost kan være høj i saponiner, især hvis de indeholder en masse af soja. Photo Credit Brand X Pictures / Stockbyte / Getty Images
 • Spise fødevarer, der indeholder saponiner, kan en gruppe af kemikalier findes hovedsageligt i planter, hjælpe dig med at sænke din risiko for højt kolesteroltal og kræft og hjælpe dig kontrollere dit blodsukker, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of Medicinal Food" i 2004. Mange plante-baserede fødevarer indeholder mindst små mængder af disse plantekemikalier, men bønner er blandt de bedste kilder.

  Bønner og bælgfrugter

  Sojabønner, kikærter, kidneybønner, navy bønner og haricot bønner er blandt de rigeste kilder til saponiner. Mens madlavning disse fødevarer ikke vil reducere indholdet saponin, gærende dem gør, så spiser fermenterede sojaprodukter som tempeh vil ikke øge din saponin indtag så meget som spiser andre typer af sojaprodukter.


  Andre grøntsager

  Hvidløg indeholder saponiner, der fungerer som antioxidanter, ifølge en artikel offentliggjort i "British Journal of Nutrition" i april 2011. saponiner findes i asparges kan også have sundhedsmæssige fordele, hvilket kan forårsage død af kræftceller, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Aktuel Oncology" i juli 2012. lucernespirer, ærter og yucca indeholder også saponiner.


  Korn og pseudo-Grains

  Mens kerner typisk ikke indeholder store mængder af saponiner, findes der undtagelser, såsom havre, som har to forskellige typer af saponiner. To pseudo-korn - quinoa og amaranth - også indeholder disse kemikalier. I tilfælde af quinoa, men de fleste af disse saponiner fjernes under forarbejdning eller afvaskes før tilberedning fordi ellers quinoa vil smage bittert.


  Rødvin

  Rødvin kan give en betydelig mængde af saponiner, med mængden varierende baseret på den type vin, i henhold til undersøgelser foretaget på University of California, Davis, og præsenteret på møde i American Chemical Society i 2003. Saponinerne kommer fra belægninger på skind af de anvendte druer til at fremstille vinen. Rødvine kan have op til 10 gange saponiner af hvide vine, med røde Zinfandel vin, der har det højeste beløb af disse kemikalier. Indholdet af de vine alkohol synes også at bidrage til at øge kroppens evne til at absorbere de saponiner.


  Marine Hvirvelløse

  Planter er ikke de eneste kilder til saponiner. Nogle marine hvirvelløse dyr indeholder også disse stoffer. Et sådant dyr er havet agurk, som har varierende mængder af saponin afhængigt af den type, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Marine Drugs" i januar 2010. Disse væsener kan spises rå, såsom i sushi, eller kogte på forskellige måder .

 • Tags:

Posts Carousel